Victor Ponta: La rectificare vom aloca banii necesari despăgubirilor pentru tragedia de la Maternitatea Giulești

| 07 oct, 13:22

Guvernul va aloca Ministerului Sănătății la următoarea rectificare bugetară suma necesară plății despăgubirilor stabilite de instanță în cazul tragediei din urmă cu cinci ani de la Maternitatea Giulești, a anunțat, miercuri, premierul Victor Ponta.

"Vom aloca la rectificarea bugetară banii necesari pentru Ministerul Sănătății pentru a plăti despăgubirile stabilite de instanță pentru tragedia din 2010 (de la Maternitatea Giulești — n.r.). Din păcate, nu cred că există nicio sumă de bani pe lume care să poată să compenseze în vreun fel pierderile de atunci, copiii, familiile care au avut de suferit. Îmi pare foarte rău", a spus prim-ministrul, la începutul ședinței săptămânale de guvern de miercuri, notează Agerpres.

Premierul a amintit, în context, că în perioada 2013-2014 au fost finalizate 19 maternități noi, astfel încât asemenea tragedii să nu se mai întâmple.

Citeşte şi:  Ministerul Sănătății va fi executat silit în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Daune de 4 milioane de euro

Ministerul Sănătății a primit somație de executare silită pentru suma de peste patru milioane de euro stabilită de instanța de judecată în urma incendiului care a avut loc la Maternitatea Giulești în urmă cu cinci ani.

Potrivit executorului judecătoresc prezent marți la sediul Ministerului Sănătății, urma să fie pus sechestru pe bunurile mobile aflate în proprietatea instituției publice.

Pe 16 august 2010, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuți din Secția de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu", a izbucnit un incendiu în urma căruia șase bebeluși au decedat, iar alți cinci au suferit vătămări corporale grave. De asemenea, s-a produs o pagubă materială de 1.500.602 lei, prin distrugerea aparaturii medicale și a celorlalte obiecte din salon.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ