Victor Ponta: Putem să majorăm salariile doar pentru medici

| 18 aug, 19:56

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi seară, la România TV, despre decizia de majorare a salariilor din Sănătate cu 25%, de la 1 octombrie. Oficialul a explicat de ce creşterea lefurile a vizat doar personalul medical, şi nu şi pe profesori sau poliţişti.

Premierul Victor Ponta a anuntaţ, marţi, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25% a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie. Profesorii şi poliţiştii au reacţionat imediat la decizia Guvernului şi cer şi ei creşterea salariilor. Victor Ponta a precizat, la România TV, că majorarea se va face "deocamdată doar pentru medici."

Citeşte şi:  Guvernul mărește salariile medicilor. Victor Ponta: "Salariile vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie"

"Atunci când a fost vorba despre măririle la profesori, pe care le primesc anul asta, medicii nu au fost contra. Acum, când avem posibilitatea, prin economii în sistem, cred că aşa este corect faţă de medici. În rest, toată lumea îşi doreşte un salariu mai mare. Deocamdată se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care îi avem, putem să majorăm pentru medici aşa cum anul trecut am făcut pentru profesori. Când se poate, se poate", a spus Victor Ponta la România TV.

Premierul a precizat că decizia de majorare a lefurilor în sistemul de sănătate nu este una politică. "Eu am discutat cu miniştrii de resort, iar ministrul Sănătăţii mi-a arătat, împreună cu ministrul de Finanţe, că prin introducerea cardului de sănătate şi prin introducerea altor măsuri de restructurare în Sănătate s-au făcut economii şi că există bani pentru această mărire, pe care au discutat-o mai demult şi că putem cu 25% în fiecare an, să ajungem la o creştere decentă. În niciun caz nu se va ajunge la salariile medicilor din Germania, mai e mult până acolo", a spus ofocialul.

Acesta a reamintit că, în urmă cu două luni, când Gabriel Oprea era prim-ministru interimar, s-au aprobat anumite drepturi pentru poliţişti şi militari.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ