Guvernul mărește salariile medicilor. Victor Ponta: "Salariile vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie"

| 18 aug, 16:10

Victor Ponta a anunţat că salariile medicilor şi ale tuturor angajaţilor din sistemul de sănătate vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie, relatează Agerpres.

 

"Putem de la 1 octombrie anul acesta (...) să aplicăm o creștere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar. Asta înseamnă, dacă datele ministerului și ale Casei sunt corecte, 181.000 de persoane în rețeaua Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale și 12.380 de persoane în ministerele și instituțiile care au propria rețea, Interne, Apărare, SRI și celelalte", a declarat premierul Victor Ponta, într-o conferință de presă alături de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Prim-ministrul a menționat că pentru această majorare impactul bugetar anual este în jur de 1,7 miliarde de lei.

Citeşte şi: Nicolae Bănicioiu: Salariile personalului din Sănătate vor fi dublate până la începutul anului 2017

El a adăugat că majorarea salarială se va face "în special în baza economiilor făcute de sistemul de Sănătate, după introducerea cardului de sănătate și a celorlalte măsuri de eficientizare".

"Pentru anul acesta resursele sunt asigurate din fondurile economisite la Ministerul Sănătății și la Casă, dar pentru asta avem nevoie în luna octombrie de o rectificare bugetară pe care, evident că o vom face în așa fel încât din noiembrie să se plătească practic salariile majorate în luna octombrie. Este important în textul ordonanței și după aceea în dezbaterea în Parlament ca obligația de a continua această mărire graduală să fie asumată înainte de Legea bugetului în așa fel încât în 2016 să putem aplica următoare creștere de 25% și în același fel 25% anual până când se ajunge la o dublare a venitului actual pentru medici, asistente și restul personalului", a declarat premierul.

Ponta a spus că actul normativ privind mărirea salariilor personalului din Sănătate va fi elaborat în vederea adoptării în ședința de Guvern de miercurea viitoare sub forma unei ordonanțe de urgență.

Șeful Guvernului a afirmat că discuțiile cu reprezentații sistemului sanitar vor continua și în perioada următoare în vederea îmbunătățirii legislației și dotărilor din domeniu.

"Nu cred că există o soluție magică pentru un sistem de sănătate, dar cred că există posibilitatea de a îmbunătăți atât partea de legislație, de dotare, cât și de salarizare a personalului", a declarat premierul.

Premierul a precizat că la discuții au participat ministrul Sănătății, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ministrul Finanțelor Publice, ministrul Muncii, ministrul Justiției, precum și reprezentanți ai sistemului sanitar și de sănătate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 aug, 07:50
Tavi
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
Daca nu incerci nu vei reusi niciodata,nu te lasa condus de ganduri negative. Fa o schimbare, schimbarea orichit de mica este ea, produce mai tirziu efecte uriase in viata ta. Cautam colaboratori care vor sa lucreze in timpul liber 3 ore/zi (part-time) sau (full-time), castiguri chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, trimite”Info” la email: [email protected] oferim si solicitam seriozitate .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ