Medicii: Nu vrem legalizarea șpăgii!

| 18 aug, 19:14

„Nu vrem legalizarea șpăgii! Vrem salarii decente și condiții optime să putem oferi pacienților un serviciu medical de calitate” - este reacția grupului constituit pe Facebook sub numele de Alianța Medicilor, după ce premierul a spus că atențiile date medicilor vor putea fi legale în anumite condiții.

"Suntem pur şi simplu scandalizaţi de desconsiderarea pe care Guvernul o arată nu doar faţă de medici, dar şi faţă de pacienţi prin încercarea de a legaliza şpagă dată doctorului. În nici o ţară civilizată un pacient nu dă o 'atenţie' medicului. Am fost chiar de-a dreptul şocaţi când am auzit la televizor că se va crea o listă de 'norme' care, dacă sunt respectate, va face că mita dată medicilor să devină legală. Este inadmisibil că într-o Românie modernă să se mai vorbească despre un act medical în termeni de dare de mită, şpagă sau plic, ori legalizarea acestor fapte”, se arată într-o postare pe contul de Facebook Alianța Medicilor.

„Am discutat cu ministrul Justiției, care împreună cu reprezentanții sistemului medical, va veni cu un proiect de lege, nu cu ordonanță de urgență, e o chestiune delicată care trebuie discutată mai mult în Parlament care să prevadă pe înțelesul tuturor că acele contribuții suplimentare pe care pacienții vor să le aducă pentru medic, asistent etc. cu îndeplinirea cumulativă a trei condiții: să nu fie condiționată, să fie după încheierea actului medical și să fie declarate și impozitate”, a precizat, marți, premierul Victor Ponta într-o conferință de presă susținută alături de ministrul sănătății.

Citeşte şi:  Guvernul mărește salariile medicilor. Victor Ponta: "Salariile vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie"

„Mai grav este că sindicatele din domeniul medical, participante la 'negocierile' cu Guvernul, au putut fi de acord cu propunerea halucinantă de legalizare a mitei. De partea cealaltă, aceiaşi reprezentanţi sindicali declarau satisfăcuţi în faţa camerelor de filmat că au reuşit să obţină o mărire de 25% pentru toate persoanele ce lucrează în domeniul sanitar”, se arată în comentariu postat de Alianța Medicilor.

Grupul constituit de câteva zile pe Facebook sub denumirea de Alianța Medicilor a generat o discuție în societate legată de modernizarea sistemului medical românesc.

„Poziţia Alianţei Medicilor a fost clară de la început: dorim modernizarea sistemului sanitar, iar în cadrul acestui proces de modernizare să se rezolve şi problema salarizării. Bani există, dar trebuie bine administraţi. Din start am spus că suntem împotriva legalizării mitei, o acţiune degradantă atât pentru medic cât şi pentru pacient. Ce s-a întâmplat astăzi este o desconsiderare, de către toţi cei care au luat parte la acele 'negocieri', pentru tot ce înseamnă act medical în România şi drepturi ale pacienţilor”, precizează Alianța Medicilor.

Ei își întreabă publicul dacă este de acord cu decizia de a legaliza „atenția” dată de pacient medicului și promite o reacție publică mai detaliată față de cele prezentate de Guvern și sindicate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 aug, 17:30
mada
Cita IPOCRIZIE. Si-au dat mariri parlamentarii, vor si drii.Le da 25 %, inseamna ca se poate si vor cit magistratii. DE CE NU REVENITI LA LEGILE LUI CEAUSESCU in toate sistemele ? Va tot invirtiti si tot la furaciuni ajungeti. OK .Dati-le salarii marite si SANCTIUNI, SANCTIUUUNI. Ca mor bolnavii cu ei de mina, se plimba in America vinzind medicamentele parsivilor si dau retete de cancer ptr oameni sanatosi.CE BESTII SS !. Judeatorii alta sleahta.Doctorii alti spagari.Primii daca au salarii de 3000,00 lei nu primesc? Primesc milioane de Eu. Cine-i multumeste pe astia cu "coatele roase" - ca noi le-am platit coatele si discotecile si caminele si cantinele si profii universitari, alta caracatita de spagari !. Sa faca puscarie si sa li se ia averile la toti, cind calca alaturi dupa ce ii indestulati.Nu vrajeala cu Colegiul medicilor unde-i sef hotul hotilor - Astarastoaie, care n-a stat o ora la patul bolnavului. Cica sa se dea spaga la externare... Bai voi n-ati trecut printr-un spital sau ati fost tratati ca intre mafioti. NU PUNE MINA PE TINE DACA NU SARI CU DARUL. Cica nu vor legalizare.Pai de ce nu dragilor ? Ce sunteti sub conditia ospatarilor? Ati facut facultate ptr comert nu ptr Hipocrat. Sa ia salarii si sa-si inchida cabinetele particulare ptr ca sunt in concurenta neloaiaila de zeci de ani si nimeni nu vede. Iau cite trei - cinci salarii ptr aceleasi sase ore lucrate - sefi sectii,privat,conferentiari, doctori asociati si-i platim ca sa ne trateze cu sictir de la inaltimea IPOCRIZIEI lor. BENZI DE MAFIOTI

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ