VICTOR PONTA reacționează din Turcia: Decizia DNA în cazul deputatului Sebastian Ghiţă, un precedent grav

| 24 iun, 22:25

Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la România TV că adoptarea noului Cod Fiscal, cu reducerea TVA la 19%, este evenimentul anului.

Întrebat despre interimatul lui Gabriel Oprea, premierul a declarat că "delegarea acestuia este de 45 de zile" şi că el ar putea să se întoarcă mai repede de 28 de zile, dar "dacă nu apare nimic neprevăzut va veni mai repede". Acesta a mai precizat că săptămâna viitoare face fizioterapie.

Întrebat dacă a fost consultat în privinţa nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, premierul l-a atacat pe Klaus Iohannis.

"Nu m-a consultat nici pe mine nici PSD. Klaus Iohannis nu şi-a ţinut cuvântul. Ţinând cont de modul necinstit în care s-a făcut această propunere sau cum se spunea să nu daăm toata puterea PSD-ului, eu personal ca deputat aş vota contra", a precizat Victor Ponta.

Premierul Romaniei a vorbit si despre situatia in care se afla Sebastian Ghita. Victor Ponta a declarat că este absolut neconstituțional să i se interzică unui parlamentar să îi fie interzis să își exercite mandatul în baza deciziei unui procuror.

Nimeni să facă nimeni presiuni să îmi dau demisia. Sigur că unii o fac și o fac public - președintele Klaus Iohannis a spus public asta. Știu cine mi-a dat mandatul și cine îmi poate cere mandatul”, a spus premierul despre informațiile privind presiunile pentru demisia sa din funcție.

Nu am auzit până acum ca uni membru al unui Parlament să i se interzică să își exercite mandatul de parlamentar. Nu cunosc baza constituțională. E ceva ce mi se pare absolut înafara regulilor democratice. Nu stiu dacă România mai e o țară democratică. Orice decizie poate fi cenzurată. Eu vorbesc de  sun principiu. Ce făceam dacă azi la Codul Fiscal un procuror interzicea la o 100 de parlamentari să vină la vor și Codul nu trecea.”, a spus premierul despre interdicția primită de deputatul Sebastian Ghiță.

Citeşte şi: Răspuns halucinant! Pe cine ar alege GABRIEL OPREA dintre Ponta şi Iohannis

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 09:19
Constantin Andrei
mie imi plac articolele despre Basescu,Udrea,Boc,etc
nu ma intereseaza ce zice Ponta,avem alt PM
ma intereseaza mai mult tigaile din campania electorala
asortate cu puii congelati ,cu brichete si lemne de foc,te lingi pe maini
o bunatate
hai Roberta,la treaba...
25 iun, 12:21
cantautor
toti liderii politici PSD au Grajdenii lor
azi,Ponta,il are pe deputatul Ghita

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ