VICTOR PONTA propune românilor din Diaspora să contribuie la bugetul de stat

| 29 ian, 19:03

Premierul Victor Ponta a sugerat că și românii din Diaspora ar trebui să contribuie cumva la bugetul țării.

„Avem o realitate, trei milioane din populația dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara țării și nu plătesc niciun leu la sistemul social. Știu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la școli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la șomaj. Îi trimit pe căi private, foarte bine acest lucru. Dar gândiți-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuție pe care am simți-o. Deci, e o problemă și cred că creșterea numărului de contribuabili este singura soluție sustenabilă pe termen lung”, a afirmat premierul.

În Diaspora, în turul doi al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie, Victor Ponta a înregistrat o înfrângere zdrobitoare. Din cei 378.811 români care au votat în străinătate, doar 13,1% l-au ales pe Ponta, restul optând pentru Klaus Iohannis. Zeci de mii oameni au stat la cozi uriașe în marile capitale europene și nu au reușit să-și aleagă președintele din cauza numărului insuficient de secții de votare.

Pe aceeași temă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, critica vehement, într-un articol publicat pe blogul personal, o inițiatică a fostului președinte diaspora William Brânză. Aceasta propusese Acesta un proiect de lege prin care cerea reţinerea de către societăţile care transferă bani a 1% din sumele pe care românii care lucrează în afară le trimit în ţară.

“În România se întâmplă lucruri incredibile în fiecare zi! Nici nu ştiu dacă să ne mai mirăm sau să ne obişnuim cu asta! Eu, în calitate de preşedinte al unui partid de opoziţie, nu pot să nu spun lucrurilor pe nume, să nu taxez puterea ori de câte ori face un abuz.

Colegii mei de la departamentele profesionale ale PC mi-au semnalat zilele acestea un abuz al puterii în funtea căruia se află Wiliam Brânză, preşedintele PDL diaspora. Acesta a propus un proiect de lege prin care cere reţinerea de către societăţile care transferă bani a 1% din sumele pe care românii care lucrează în afară le trimit în ţară. De fapt e vorba de completarea articolului 7 din legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni.”, considera atunci, din opoziție, liderul PC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 20:53
yehudy
ponta nu renegociaza redeventele, scuteste rompetrol de plata a sute de milioane de euro, dar pune taxe noi cetatenilor. apropos, unde sunt investitiile chinezesti de zeci de miliarde de euro promise de ponta?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ