Victor Ponta ACUZĂ un site important de MANIPULARE

| 30 ian, 14:02

Premierul Victor Ponta a demontat pe pagina sa de Facebook titlul manipulator al unei știri publicate de ziare.com.

"Titlurile false și manipulările trebuie lămurite rapid și clar - am prea mare respect față de conaționalii noștri din afara țării ca să asist pasiv la cum sunt mințiți și folosiți în mod repetat în bătăliile interne!

Vă rog pe toți să citiți exact ce am spus, nu titlul știrii! Pentru orice declarație există un context care, pentru onestitate profesională, trebuie menționat.

Da, avem nevoie de bani la buget, avem nevoie de bani pentru sănătate, educație, pentru combaterea marii problemei a țării: sărăcia. Nu putem ignora, în spatele unor teme artificiale, marile probleme structurale ale țării. De aceea, este normal să încercăm să echilibrăm bugetul printr-o chestiune de bază: să încercăm să avem mai mulți contribuabili față de cei care beneficiază de asistență. E o chestiune de sustenabilitate și în acest context trebuie privită ideea implicării diasporei în soluționarea marilor probleme ale României.

Nu am propus și nu cred ca ar avea cum în mod real cotiza cu 10 Euro cei din diaspora la buget, dar participarea lor la dezvoltarea țării și la sustenabilitatea marilor sisteme de pensii, sănătate și educație ar fi necesară (din citat rezultă ca titlul nu are nicio legatură cu ce am zis, ca și reactia Fadere!) Orice altceva este o interpretare de rea voință și o manipulare. Sunt deschis mereu la o dezbatere cu diaspora despre cum putem lucra împreună în interesul României. Încercăm la rândul nostru să ajutăm diaspora, o dovadă de anul trecut fiind gratuitatea eliberării certificatelor de naștere în străinătate. Haideți să explorăm împreună calea de a vedea români mai fericiți, în țara și în străinătate", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Prim-ministrul s-a aratat nemultumit, joi, la o dezbatere pe tema saraciei, de numarul prea mic de contribuabili din Romania si a propus ca cetatenii aflati pestre granite sa plateasca impozit, scrie ziare.com.

Ce au transmis românii de peste hotare

Pe cine doreste premierul Romaniei sa impoziteze? Cei care au plecat din tara lor draga impinsi de lipsa locurilor de munca, lasand in urma prieteni dragi, parinti sau chiar copii; cei plecati pentru ca in tara lor politicienii au fost mai atenti sa-si umple buzunarele decat sa creeze locuri de munca; cei plecati sa stranga un ban, pe care de cele mai multe ori il trimit in tara la copii, parinti, sau rude, pentru ca acestia sa aiba un trai mai decent", sustine presedintele Federatiei asociatiilor de romani din Europa (FADERE), Daniel Tecu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ