Viorel-Riceard Badea, în plenul APCE: Decizia în cazul Bodnariu este total abuzivă şi disproporţionată

| 26 ian, 14:04

Senatorul liberal Viorel-Riceard Badea, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a afirmat în plenul APCE că decizia autorităţii norvegiene de protecţia copilului (Barnevernet) în cazul Bodnariu "este total abuzivă şi disproporţionată", transmite Agerpres.

Conform unui comunicat de presă, în prima parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care are loc la Strasbourg, Viorel-Riceard Badea a avut o intervenţie referitoare la situaţia familiei Bodnariu. 

"Potrivit senatorului român, decizia autorităţii norvegiene de protecţia copilului (Barnevernet) din regiunea Sogn og Fjordane, judeţul de reşedinţă al acestei familii, de a-i separa pe Marius şi Ruth Bodnariu de cei cinci copii ai lor este total abuzivă şi disproporţionată, întrucât, potrivit legislaţiei norvegiene, măsura separării copiilor de părinţi se ia doar în ultimă instanţă", se precizează în comunicatul de presă. 

De asemenea, senatorul a subliniat că "nu a fost parcursă niciuna dintre etapele intermediare: anchetă socială, consiliere psihologică sau mediere, etape care puteau stabili circumstanţele de fapt şi puteau legitima luarea unei decizii în deplină cunoştinţă de cauză". 

Badea a susţinut că "temeinicia acestei măsuri nu a fost verificată de o instanţă judecătorească, aşa cum prevede art. 9 din Convenţia Naţiunilor Unite privind drepturile copilului, acest lucru conducând literalmente la destrămarea unei familii". 

"Parlamentarul român a subliniat faptul că acest caz, din păcate, se adaugă altor situaţii care au existat de-a lungul timpului şi care au avut ca efect separarea copiilor de părinţi şi plasarea acestora în familii surogat, menţionând că în Norvegia există în fiecare an aproximativ 50.000 de cazuri de acest gen, iar dintre acestea circa 10.000 se finalizează cu separarea copiilor, lucru extrem de îngrijorător şi care denotă de fapt lacune ale sistemului de protecţie a copilului din Norvegia", se menţionează în comunicat. 

Senatorul a amintit, în intervenţia sa, de numeroasele acţiuni de susţinere a cauzei acestei familii din partea românilor din ţară şi a celor care trăiesc în diaspora, inclusiv în mediul virtual, prin numărul impresionant de semnături strânse de petiţiile online.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ