Virusul ZIKA a ajuns în Europa: Un rezident în Danemarca, testat pozitiv

| 27 ian, 09:31

Un rezident în Danemarca care a călătorit în afara acestei ţări a fost testat pozitiv pentru virusul Zika transmis de ţânţarul Aedes aegypti, a transmis miercuri postul naţional de radio DR, citând oficiali din domeniul sănătăţii, potrivit Agerpres.

Autorităţile de sănătate din al doilea mare oraş danez, Aarhus, au declarat că pacientul a călătorit în America Centrală şi de Sud, unde a fost contaminat, a precizat, fără alte detalii, postul de radio citat de Reuters. 

Virusul Zika a fost descoperit în 21 de ţări din America Latină şi a fost legat de leziuni ale creierului la mii de copii în Brazilia. Epidemii s-au mai înregistrat în Columbia, Salvador, Panama şi Republica Capul Verde. În Brazilia, ţara cea mai afectată şi care va găzdui în această vară Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-născuţi. 

De asemenea, prezenţa virusului a fost semnalată pe litoralul Guyanei Franceze, care a intrat în faza epidemică după ce autorităţile locale au precizat luni că au fost "confirmate biologic" 45 de cazuri şi "160 de suspecţi, dintre care patru femei însărcinate". Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate şi în Elveţia la scurt timp după ce s-au întors dintr-o regiune tropicală, după cum a informat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară. 

Virusul Zika "va continua să se răspândească" pe tot continentul american, cu excepţia Canadei şi a statului Chile, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care consideră că virusul constituie un "motiv serios de îngrijorare". 

Febra Zika, boala declanşată de acest virus, se manifestă cu dureri de cap, slăbiciune, temperatură ridicată, iritaţii ale pielii şi ochi roşii. Nu există vaccin sau tratament de vindecare împotriva virusului Zika, putând fi tratate doar simptomele maladiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ