Vlasov, despre dosarul său: Procurorii spun numai imbecilităţi. În rechizitoriu s-au spus numai minciuni

| 13 iun, 2014

Fostul preşedinte al CCIR, Mihail Vlasov, a declarat, vineri, că procurorii spun "numai imbelicităţi" în dosarul în care îl acuză de trafic de influenţă, el adăugând că în rechizitoriu s-au spus "numai minciuni" şi că Parchetul nu are legătură cu justiţia.

"Nu am primit niciodată bani mită. Niciodată. (...) Nu e vorba de mită, e vorba de trafic de influenţă. (...) Procurorii spun numai imbecilităţi în dosarul meu. Parchetul nu are legătură cu justiţia. Parchetul este o chestiune de instrumentare a cauzelor penale, parte din procedură", a declarat Vlasov, vineri la ieşirea din Tribunalul Bucureşti, unde a fost audiat într-un alt dosar, respectiv cel al clanurilor Caran şi Duduianu.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a mai afirmat că în dosarul său nu s-a realizat niciodată un flagrant, iar în rechizitoriu procurorii au spus "numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat.

Pe de altă parte, Vlasov a spus că îi era mai bine în perioada în care era arestat preventiv decât acum, când se află în arest la domiciliu. "Nu este mai bine (în arest la domiciliu - n.r.). Arestul la domiciliu este o formă perversă de arest, era mai bine în arest preventiv. Este ca şi cum, dacă îşi plac dulcurile, te trimit într-o cofetărie, te lasă acolo şi îţi interzic să le mănânci", a explicat Vlasov.

El a mai ţinut să sublinieze că nu sfidează justiţia. "Am fost judecător, nu sfidez justiţia. Sunt judecători care pot greşi, dar justiţia nu greşeşte", a spus Mihail Vlasov.

În 9 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR, a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, la 11 aprilie, că este legală şi temeinică măsura arestului preventiv în cazul lui Vlasov. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care a decis ulterior, definitiv, ca preşedintele suspendat al CCIR să fie judecat în arest la domiciliu. Mihail Vlasov era în arest preventiv din 19 martie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ