Zgonea: 2013, probabil cel mai prolific an pentru Parlament de când suntem în UE

| 27 dec, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri în şedinţa de plen că anul 2013 este probabil cel mai prolific pentru Parlament de când România a devenit membru al Uniunii Europene.

'Nu aş vrea să închei acest an fără să vă mulţumesc pentru eforturile pe care le-aţi făcut, indiferent de culoare politică şi indiferent de opiniile pe care le exprimaţi. Probabil că de când suntem în Uniunea Europeană este cel mai prolific an pe care l-am avut, nu contează cine este la guvernare, cine este în opoziţie. Au fost câteva momente importante pe care aş vrea să le remarc: este pentru prima dată când Statutul deputatului şi senatorului taie o parte din aşa-zisele privilegii ale parlamentarilor şi ne aduce şi în această zonă într-un loc penultim sau ultim în Europa cu privire la resursele care sunt alocate unui parlamentar atât pentru cabinetul său parlamentar, cât şi pentru indemnizaţie', a spus Zgonea. 

El a adăugat că aleşii au reuşit pentru prima dată în ultimii nouă ani să modifice Regulamentul şi Statutul parlamentarilor cu acordul tuturor grupurilor. 

'Suntem un Parlament naţional care are astăzi date concrete prin care o comisie permanentă judecă ridicarea imunităţii sau arestarea preventivă pentru un parlamentar. După această analiză suntem obligaţi ca în cinci zile să convocăm plenul şi să scăpăm de acele poveşti de la 9 la 10 la 12 luni în care tot amânam aceste lucruri. Este un câştig al dumneavoastră. A fost un an foarte bun pentru că am reuşit să schimbăm o percepţie publică cu privire la activitatea Parlamentului şi multe lucruri făcute de noi au fost remarcate şi în plan internaţional', a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea a mulţumit de asemenea presei şi a arătat că actuala clasă politică este mai matură şi îşi înţelege mai bine rolul. 

'Mulţumesc presei pentru duritatea şi obiectivitatea pe care a avut-o, pentru că fără presă niciunul dintre noi nu putem fi aleşi. Presa ne prezintă de cele mai multe ori activitatea pe care o avem şi dacă vă uitaţi la ce se întâmplă astăzi în lume, fără să vă supăraţi, în mass-media poţi să-ţi creezi o imagine sau poţi să-ţi pierzi imaginea pe care ai construit-o în 40-50 de ani', a precizat Valeriu Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ