Valeriu Zgonea: Legea care permite străinilor să cumpere terenuri e cerută chiar de investitorii români

| 07 feb, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri, la Oradea, că legea privind achiziţionarea terenurilor de către străini, aflată în dezbaterea Senatului, va fi una importantă pentru români, fiind cerută chiar de investitorii autohtoni.

"Şi pentru noi a fost straniu că domnul preşedinte Traian Băsescu, care a avut discursuri în această zonă naţionalistă, la un moment dat, şi-a schimbat optica şi ne-a trimis această lege, cerută chiar de investitorii români, ca să se protejeze românii şi să se poată asocia şi să intervină în noul ciclu financiar', a declarat, într-o conferinţă de presă, Valeriu Zgonea, conform Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că este 'naţionalist, fiind şi oltean' şi că îşi iubeşte ţara, iar prevederile legii ar da şansa proprietarilor de terenuri mai mici, din mediul rural, să se asocieze şi să poată accesa fonduri europene în ciclul financiar 2014-2020.

'Nu avem toţi şansa să avem nişte investitori care să ne cumpere terenul, să-l comaseze şi să ni-l dea peste 4-5 ani. Cred că trebuie să dăm o şansă fiecăruia din mediul rural care are puţin teren să se unească în acest an, să susţină o politică menită să genereze venituri', a spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vicepreşedinte al PSD, efectuează, în perioada 7-8 februarie, o vizită în Bihor, la invitaţia liderului filialei judeţene a partidului, Ioan Mang.

Vineri, Zgonea s-a întâlnit cu Biroul Judeţean al PSD Bihor şi cu primarii din judeţ. Sâmbătă, va vizita Grupul UAMT, o întreprindere privată din Oradea, partener al uzinelor auto din Craiova şi Piteşti.

Tag-uri: Valeriu Zgonea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ