Zgonea: Votul în cazul Coman arată că nu obstrucţionăm justiţia

| 27 dec, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că votul plenului pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman demonstrează încă o dată că Parlamentul îşi face datoria şi că nu este scut pentru niciunul dintre parlamentarii care încalcă legea.

'Am demonstrat încă o dată că Parlamentul României îşi face datoria şi că nu este scut pentru niciunul dintre colegii noştri care încalcă legea şi cred că este cel mai bun semnal cu privire la credibilitatea Parlamentului naţional român în Europa', a spus Zgonea la finalul şedinţei de plen a Camerei în care s-a aprobat cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive pentru deputatul Gheorghe Coman

Valeriu Zgonea a adăugat că nu poate să judece voturile colegilor săi care s-au pronunţat împotriva cererii Parchetului. 

'Nu pot să judec votul fiecărui parlamentar, eu judec rezultatul, acesta este obiectivul meu, să arătăm că Parlamentul României, atâta timp cât sunt eu preşedinte, nu blochează accesul justiţiei la unul dintre colegii noştri care a încălcat legea şi nu este scut pentru nimeni. Aţi văzut că povestea pe care o lansează unul dintre colegii noştri români, cu superimunitatea, nu există. Două mandate s-au discutat astăzi (...). Sunt semnalele cele mai clare care diferenţiază Parlamentul României de astăzi de celelalte parlamente cu care v-aţi obişnuit să-i vedeţi pe parlamentari că discută la comisie câte 15-18 luni, iar uneori raportul comisiei nu este supus votului plenului. E o diferenţă pe care trebuie să o apreciem şi sper ca ea să fie văzută şi în raportul de activitate al Comisiei Europene la sfârşitul acestui an', a afirmat Valeriu Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ