Zgonea: Ne-am săturat să ni se spună pe nedrept că suntem comuniști

| 18 oct, 16:13

PSD trebuie să învingă "demonii trecutului" și să înlăture eticheta de partid comunist, a declarat, duminică, la Congresul extraordinar al PSD, președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea, transmite Agerpres.

"Învingându-ne demonii trecutului vom putea să ne alegem un nou drum. Doar așa putem să scăpăm de etichete care au sugrumat de foarte mult timp viața partidului nostru și ne-au ținut captivi. (...) Mă doare de foarte multe ori când aud de aceste etichete. Suntem aici peste 4.000 de delegați și vă pot spune clar și tare: ne-am săturat de aceste clișee, ne-am săturat să ni se spună pe nedrept că suntem comuniști. (...) După 25 de ani, da, așa este, nu avem nicio legătură cu această etichetă. Este doar un atac împotriva social-democrației, a singurului partid care se bate pentru justiție socială, nu doar pentru creștere economică, un atac al adversarilor noștri de dreapta", a spus Zgonea, care candidează la congres pentru funcția de președinte executiv al PSD.

Citeşte şi: Liderii PSD îşi cer iertare pentru victimele comunismului. Moment de reculegere la Congresul social-democraţilor

El a adăugat că trebuie depășite "complexele de falsă vinovăție", "sacii grei ai minciunilor" aruncați în "spinarea" PSD de unii și alții.

"A venit timpul să înlăturăm aceste stigmate. Nu vă lăsați propriile valori confiscate. Trebuie să producem o schimbare profundă. Trebuie să ne adaptăm prezentului și să privim cu încredere spre viitor", a mai spus Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților și-a încheiat discursul cu un citat din Biblie: "Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească iar în cinste fiecare trebuie să dea întâietate altuia".

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre gestul PSD de condamnare a comunismului: "Se vede la ei că au un retard"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ