Zgonea: Pentru Roşia Montană m-aş gândi la o comisie specială

| 02 sep, 2013

Pentru proiectul de la Roşia Montană ar fi cel mai potrivit să se înfiinţeze o comisie parlamentară specială, în care toată lumea să îşi spună punctul de vedere, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Printre proiectele pe care le vom dezbate în această nouă sesiune va fi şi cel pe care Guvernul României îl va trimite Parlamentului cu privire la exploatarea de la Roşia Montană, unde o să avem o dezbatere suficient de animată. Din punctul meu de vedere, m-aş gândi la o comisie specială, e un subiect extrem de delicat, unde atât cei care sunt pro, cât şi cei care sunt contra să vină să-şi spună punctul de vedere", a spus Zgonea, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei, citat de Agerpres.

El a adăugat că se poate face un referendum pe această temă, propunere înaintată de preşedintele Traian Băsescu, dar "nu trebuie ocolit Parlamentul".

"Un referendum poate fi făcut, decizia ar fi tot la Parlament, consultarea referendară nu se transformă în proiect de lege, această dezbatere trebuie să fie finalizată printr-un proiect de lege aprobat de Parlament. Eu cred că o comisie specială în care toată lumea să îşi spună punctul de vedere, bineînţeles, dacă se hotărăşte şi un referendum se poate cere, există instrumente conform legii 3 pentru a face acest referendum. Dar în primul rând trebuie să consumăm toate energiile la nivelul ascultării tuturor părţilor, să vedem care este soluţia cea mai bună pentru România şi pentru noi", a adăugat Zgonea.

Pentru dezbaterea în Parlament a proiectului de la Roşia Montană s-a pronunţat luni şi premierul Victor Ponta. Şeful Executivului a susţinut că Legislativul este singurul for legitim şi constituţional pentru un astfel de demers. Apoi, a spus Victor Ponta, poate fi organizat şi un referendum pe această temă.

O comisie parlamentară specială pentru proiectul minier care să fie deschisă inclusiv opiniilor venite din partea societăţii civile a fost propusă şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu exclude posibilitatea să organizeze un referendum pe tema exploatărilor de la Roşia Montană, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, catalogând drept un gest de "laşitate" trimiterea unei legi pe această temă în Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ