Are vreo problemă Iohannis de recunoaștere a zilei naționale a românilor?

| 04 aug, 2014

Partidul Liberal Reformator. Vineri și sâmbătă a avut loc congresul constitutiv al Partidului Liberal Reformator, formațiune politică ce își propune păstrarea vie a valorilor libralismului românesc autentic, pe fondul deciziei PNL-ului de a renunța la ideologia liberală și de a trece la doctrina populară.

Călin Popescu Tăriceanu. Astfel, grupul format inițial în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu a ajuns în aproximativ două luni de la o simplă mișcare a unor membrii PNL nemulțumiți de politica dusă de actuala conducere a partidului, la o formațiune politică de sine stătătoare ce poate fi o surpriză electorală.

Despre actuala conducere liberală a vorbit și senatorul de Sibiu Sorin Ilieșiu, primul liberal care i s-a alăturat lui Tăriceanu, senatorul PLR declarând sâmbătă despre actualul președinte al PNL Klaus Iohannis următoarele: "Fostul meu coleg de partid nu a reuşit decât 18%. Mai mare ruşinea. În mod incredibil şi-a transformat marele eşec în reuşită şi s-a erijat în preşedintele PNL şi în candidatul aşa-zisei drepte pentru funcţia de preşedinte al României. El care nu binevoieşte de 1 Decembrie, de Ziua Naţională, unde eu am fost prezent, dânsul niciodată nu a fost în cei 14 ani de când e în fruntea Sibiului. Sfidează poporul român! Cum vrea să ajungă Peședintele României? E o rușine!"

Citeşte şi: Până la etnie şi religie, marile probleme ale lui Iohannis sunt legate de nerespectarea legii

Klaus Iohannis. Dacă aserțiunea liberal-reformatorului este adevărată, atunci atitudinea principalului favorit al dreptei ar trebui să ne dea de gândit. În calitatea sa de primar al municipiului Sibiu, domnul Iohannis reprezintă pe plan local statul român a cărui unire după sute de ani de strădănii o sărbătorim în fiecare an pe 1 decembrie. Ca pe orice altă primărie din țara noastră și pe sediul administrației locale din orașul condus de liderul PNL stă scris înainte de toate “România”.

A fi prezent, mai ales în calitate de primar ales al unui mare oraș, în fruntea manifestațiilor de 1 decembrie aproape face parte fișa postului de edil al unei localități din țara noastră. Dacă Iohannis nu s-a achitat de această datorie din motive subiective, ce țin de resorturile interne ale domniei sale, această atitudine ar trebui să ne dea de gândit. În fond, ea nu  diferă foarte mult de comportamentul acelor primari de etnie maghiară care, în numele unui iredentism îngust, își bat joc de cea mai importantă sărbătoare non-religioasă din România.

Ziua naţională
. De asemenea, nesocotirea zilei naționale a României de către Klaus Iohannis ar fi de natură să invalideze o temă pe care opoziția o va utiliza probabil dăcă Iohannis devine candidatul dreptei. Este vorba despre ideea că liderul PNL s-a aflat în ultimii 14 ani fruntea unui oraș cosmopolit din Transilvania, unde dimensiunea etnică nu contează practic în politică și că acest fapt reprezintă un argument pentru edilul sibian.

Citeşte şi: Oamenii lui Iohannis, aceeași gașcă care a făcut ”istorie” cu Băsescu și PDL


Senatorul Sorin Ilieșiu ridică o problemă interesantă tocmai datorită imaginii moderne pe care dreapta a tot încercat să i-o construiască lui Klaus Iohannis în ultimele luni. În schimb, vedem din ce în ce mai des fisuri în această imagine de politician modern, fie că vorbim despre dosarul ANI în care este implicat sau despre casele care ar fi fost obținute din salariul de profesor și din meditații. Acum apare o nouă pată în ceea ce îl privește pe Iohannis, care dacă are o problemă de recunoaștere a zilei naționale a românilor nu mai are, așa cum afirmă și Sorin Ilieșiu, dreptul de  a ne cere voturile în drumul său spre Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 2014
Țiți Șelaru
Herr Johannis, Deutchland, deutchland uber alles, ... nein Romania ?! Oberule, du-te iute să te judece ăia de la Nurenberg cu Crinu tău cu tot !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ