KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Oamenii lui Iohannis, aceeași gașcă care a făcut ”istorie” cu Băsescu și PDL

| 03 aug, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. De vrea două luni încoace, Klaus Iohannis este portretizat drept noul politician, liderul pe cal alb al Dreptei care ar urma să ofere o alternativă reală electoratului liberal, după dezamăgirile din ultimii ani.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Numai că, oricât ar încerca primarul Sibiului să vândă imaginea omului politic nou, realitatea din teren vine să-l contrazică tot mai frecvent în ultima vreme. Mai întâi, nu trebuie să fii un fin cunoscător într-ale politicii pentru a constata că Iohannis a ars fulminant de rapid etapele specifice unei ascensiuni politice consistente. El a devenit preşedinte al PNL în urma unei trădări de zile mare căreia i-a căzut victimă Crin Antonescu, adică tocmai politicianul care îl adusese pe Klaus Iohannis în PNL şi-l recompensase cu funcţia de prim-vicepreşedinte, a doua ca putere în cadrul formaţiunii liberale. Iar cum această lovitură în sine nu era suficientă, edilul sibian i-a subtilizat lui Crin Antonescu şi candidatura la alegerile prezidenţiale. Recenta Delegaţie Permanentă a PNL l-a votat pe Klaus Iohannis pentru a fi candidatul formaţiunii în alegerile din noiembrie, iar acelaşi verdict  pare a fi o simplă formalitate şi în cadrul Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL.

CITEȘTE ȘI: AMNISTIE. Are curajul Opoziția să sară la gâtul pensionarilor și al mamelor, doar pentru a-l ataca pe Ponta?

 

Apoi, trebuie spus că întreaga retorică privind noul model de a face politică atribuit lui Klaus Iohannis este total neconvingătoare. Ceea ce nu spune edilul sibian este cum intenţionează să se prezinte în faţa românilor drept o alternativă viabilă din moment ce întreaga echipă adunată în jurul lui este formată din politicieni cu ştate vechi şi lideri controversaţi.

Klaus Iohannis nu a înnoit PNL-ul după ce a preluat conducerea formaţiunii şi este evident că nici nu are în plan aşa ceva. Sibianul a ajuns preşedinte al PNL graţie unor politicieni precum Ludovic Orban, Teodor Atanasiu sau Marian Petrache, adică trioul care a pus la cale puciul din partid împotriva lui Crin Antonescu şi care a dus la înscăunarea lui Iohannis. Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis are putere în partid atât timp cât este susţinut de baronime şi de liderii cu influenţă din teritoriu. Iar dacă actualul preşedinte liberal va încerca să devină autonom în raport cu cei care l-au adus în frunte, atunci va pierde puterea la fel de repede pe cât a câştigat-o.

 

CITEȘTE ȘI: VICTOR PONTA CANDIDAT. Dan Șova îi replică lui Cătălin Predoiu, pe tema Klaus Iohannis

 

În acelaşi timp, democrat-liberalii cu care Iohannis s-a aliat în cadrul ACL sunt aceeaşi care au guvernat dezastruos România între 2010-2012 – Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Gheroghe Flutur şi lista poate continua. Or, daca vrei să convingi cu adevărat electoratul dreptei, nu poţi miza pe reşaparea vechii garnituri a PNL şi a PDL care cât timp s-a aflat la guvernare a adus numai dezămăgiri pentru majoritatea cetăţenilor.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Pactul Băsescu-Iohannis-Blaga, dezvăluit

 

Din moment ce a ales să meargă înainte cu aceeaşi oameni pe care în trecut „i-a valorificat” Traian Băsescu, este clar pentru toată lumea că pe Klaus Iohannis nu-l aşteaptă  carieră tocmai prodigioasă în politică. Sibianul nu a fost capabil să se lepede de acei politicieni controversaţi care au şi provocat de altfel dezastrul dreptei. Iar în aceste condiţii, s-ar putea că decăderea lui Klaus Iohannis să survină cel puţin la fel de rapid precum ascensiunea sa. Dacă Iohannis va pierde scrutinul din noiembrie – iar premisele indică o asemenea dinamică – actualul preşedinte PNL va ieşi, fără dar şi poate, pe uşa din dos a politicii autohtone.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ