Codrin Ștefănescu: Suma este COLOSALĂ! După acest scandal, cred că inițiativa lui Vanghelie și Geoană s-a STINS

| 12 mar, 16:24

Inițiativa politică a primarului Marian Vanghelie și a senatorului Mircea Geoană s-a stins, a declarat secretarul general al PSD București, Codrin Ștefănescu, referindu-se la anchetarea lui Marian Vanghelie de către procurorii DNA. În opinia lui Ștefănescu, excluderea lui Marian Vanghelie din PSD "a fost oportună".

"Suma care se vehiculează este absolut șocantă — 500 milioane de euro este ceva care depășește orice imaginație. (...) Aștept lămuriri și eu și cetățenii Bucureștiului și ai României legate de frauda asta, pentru că suma mi se pare absolut gigantică. Este uriașă, și de acea aștept lămuriri, ca să vedem exact cum s-a produs. În orice caz, după acest scandal cred că inițiativa dlui Vanghelie cu Geoană s-a și stins", a declarat Ștefănescu la sediul central al PSD.

El este de părere că trebuie clarificat și statutul Oanei Mizil în raport, având în vedere că ea apare în tabelul de inițiativă a noului partid creat de Geoană și Vanghelie, tabel depus la Tribunalul București.

"Ceea ce se întâmplă astăzi la DNA ne șochează. (...) Suma mi se pare atât de colosală... Cu 500 de milioane de euro cumperi tot sectorul, 4.000 de imobile cumperi la prețul de astăzi, mi se pare fabulos. Și, chiar dacă este vorba de niște ani de zile în care spun că el a prejudiciat prin contracte cu firme de casă totuși așteptăm lămuriri, pentru că suma mi se pare absolut uluitoare", a completat secretarul general al PSD București.

Citeşte şi: Marian Vanghelie: "Mă împuşc în cap în piaţa publică"

Întrebat dacă acești bani ar fi putut fi folosiți în campaniile electorale ale PSD, Codrin Ștefănescu a arătat că Marian Vanghelie "nu a sprijinit niciodată, la modul serios, o campanie a PSD".

"Noi am avut de altfel și discuții anul trecut legate de modul în care noi ne luptam în turul I și II pentru susținerea lui Victor Ponta, iar el avea întâlniri pe zona Elena Udrea. Și înțelesesem că oameni de-ai lui din sectorul 5 și la nivel de București strângeau și semnături. Au strâns semnături pentru Elena Udrea. Deci de aici au pornit conflictele noastre politice. Ori ești în familia asta și te lupți pentru candidatul tău până la capăt, ori joci cu adversarul. (...) Eu am fost dat afară de Vanghelie și de Geoană în 2006. Eu am vorbit despre vanghelizarea partidului primul și despre ceea ce se întâmplă. Faptul că a fost tolerat o perioadă, iată că perioada de tolerare s-a terminat și anul trecut a fost demis de Comitetul Executiv. Eu nu cunosc că ar fi sprijinit partidul cu ceva și nu cred că ar fi avut nici interesul, dacă a făcut ceva a făcut strict pentru el și pentru sectorul 5 în care a candidat. Și-a jucat propria carte", a detaliat Ștefănescu.

Procurorii DNA efectuează joi mai multe percheziții, inclusiv la locuința edilului Marian Vanghelie și la Primăria sectorului 5, au declarat surse judiciare.

Sursele citate susțin că este vorba de fapte comise din 2007 până în prezent privind lucrări publice ilegale acordate. iar prejudiciul s-ar ridica la o sumă foarte mare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ