Cu cât cresc veniturile românilor după scăderea TVA

| 07 apr, 14:28

Propun un calcul simplu, poate nu in totalitate exact, dar cu siguranta destul de fidel pentru a evalua posibilul impact al reducerii TVA la alimente, dar si al altor masuri, precum cele care vizeaza costurile cu medicamentele, asupra fiecaruia dintre romani.

Estimarea mea porneste de diversele categorii de venituri pentru care avem date publice (datele sunt din februarie 2015). Luand in calcul masurile amintite, ajungem la urmatoarele concluzii:

# pentru un pensionar cu pensia medie de 886 RON pe luna economia va fi de 46 lei /luna, adica o crestere cu 5,3%  a puterii de cumparare.

# pentru un pensionar cu pensia minima de 400 RON pe luna economia va fi de 33 lei /luna, adica o crestere cu 8,3%  a puterii de cumparare.

# pentru un salariat cu castigul mediu net lunar de 1.731 RON pe luna economia va fi de 78 lei /luna, adica o crestere cu 4,5% a puterii de cumparare.

# pentru un salariat cu salariul minim lunar de 975 RON pe luna economia va fi de 59 lei /luna, adica o crestere cu 6% a puterii de cumparare. Daca luam in considerare si cresterea salariului minim cu 75 lei de la iulie 2015, puterea de cumparare va creste la acel moment cu 14% fata de situatia de pana in iunie 2015.

Citeşte şi: TVA la alimente scade la 9% de la 1 iunie. "E o măsură pe care o vor resimți în special cei cu venituri mici"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mai, 15:53
Claudia Cioc
E randul tau ACUM sa incepi AFACEREA OAMENILOR CULTI SI INTELIGENTI. Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ