Felix Tătaru, strategul lui Băsescu, trimis la Iohannis

| 29 sep, 2014

Ce semnificaţii are însă colaborarea dintre Klaus Iohannis şi Felix Tătaru? Desigur, angajamentul dintre cei doi poate părea întâmplător numai naivilor. Acesta nu s-ar fi putut concretiza fără ca Traian Băsescu să îşi dea acordul în acest sens.

Pe măsură ce liderii ACL se străduiesc să dezmintă orice legături între Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, presa nu conteneşte în a prezenta tot mai multe dovezi ale colaborării dintre cei doi. Sâmbătă, cu ocazia lansării candidaturii lui Klaus Iohannis, pe scenă şi-a făcut apariţia nimeni altul decât Felix Tătaru, strategul politic care l-a consiliat şi pe Traian Băsescu în campaniile electorale anterioare. "Este adevărat. Am fost acolo şi a fost bine. Şi eu vreau România lucrului bine făcut!", a  confirmat Felix Tătaru, pe contul personal de Facebook.

În definitiv, cei care se plasează într-o lumină negativă sunt liderii ACL în frunte cu prezidenţiabilul lor. În presă s-a vehiculat de mai multe ori informația că Felix Tătaru, strategul care l-a făcut președinte pe Băsescu, ar colabora cu Klaus Iohannis. Atât Tătaru, cât și reprezentanţii ACL au negat această informație. Asta pentru ca sâmbătă, ceea ce ştia deja toată clasa politică să fie confirmat de către consultantul care i-a stat alături lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Când Iohannis apare, soare nu răsare

Ce semnificaţii are însă colaborarea dintre Klaus Iohannis şi Felix Tătaru? Desigur, angajamentul dintre cei doi poate părea întâmplător numai naivilor. Acesta nu s-ar fi putut concretiza fără ca Traian Băsescu să îşi dea acordul în acest sens. Pe cale de consecinţă, nu este dificil de anticipat că şeful statului va avea un cuvânt greu de spus în viitoarea campanie a candidatului ACL, mai ales pe elementele ce ţin de strategie.

În continuare, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis refuză să se afişeze public drept colaboratori, chiar dacă dovezile din ultima perioada, în special în planul comunicării publice, confirmă concordanţa mesajelor exprimate în poziţionarea faţă de Victor Ponta. Cel mai probabil, se mizează pe aceeaşi strategie de a nega orice legătură pentru ca, într-un final, aşa cum s-a întâmplat şi în ceea ce priveşte relaţia Iohannis-Tătaru, colaborarea Băsescu-Iohannis să fie recunoscută. Iar cel mai plauzibil moment pentru o astfel de “deconspirare” va fi pesemne înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor.

Citeşte şi: Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

În atare condiţii, în ACL mai apare o problemă spinoasă. Anume aceea că Vasile Blaga, desemnat oficial şeful de campanie al campaniei lui Klaus Iohannis, este tras practic pe linie moartă. Sau, în cel mai bun caz, va fi coordonator al campaniei doar cu numele, în timp ce Traian Băsescu, prin Felix Tătaru, va fie cel care se va ocupa efectiv de campanie lui Klaus Iohannis.

Dincolo însă de acest considerente, colaborarea Iohannis-Tătaru via Traian Băsescu prefigurează un scenariu sumbru, în scenariul ipotetic în care candidatul ACL va ajunge preşedinte al României. Dacă edilul Sibiului împrumută oamenii lui Traian Băsescu pentru a-şi atinge scopul, atunci devine evident că nu va pregeta în a instala pe poziţii-cheie o pleiadă de politicieni controversaţi crescuţi sub aripa protectoare a şefului statului, lideri care împreuna cu clientela de partid au contribuit la devalizarea României şi la sărăcirea populaţiei. Aşadar, nu acesta este preşedintele altfel pe care românii şi-l doresc la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ