SPP cumpără o limuzină pentru Klaus Iohannis. Cum va arăta noua maşină a preşedintelui

| 23 mar, 11:08

Serviciul de pază şi protecţie i-a cumpărat preşedintelui o limuzină de 80.000 de euro, scrie România Liberă. Maşina are scaune încălzite, ventilate şi cu funcţie de masaj, iar volanul din lemn fin este îmbrăcat în piele.

SPP va cumpăra un automobil Mercedes nou, pentru transportul demnitarilor. Anunţul nu menţionează însă ce om politic va beneficia de acest automobil, însă, ţinând cont că este vorba de o singură maşină, care va avea suporţi pentru steag pe părţile laterale, se poate deduce că limuzina va fi atribuită preşedintelui Klaus Iohannis, scriu jurnaliştii de la România Liberă.

Achiziția s-a realizat printr-o licitație publică la care au trimis oferte trei firme auto: Automobile Bavaria (reprezentant BMW), Mercedes Benz România și Nurvil Râmnicu Vâlcea (reprezentant Volkswagen – Audi – Seat).

Citeşte şi: IOHANNIS, urmărit de ghinion. Două INCIDENTE de la Bruxelles care l-au enervat pe Președinte

Criteriul de atribuire a licitației a fost „prețul cel mai scăzut”. Pe acest criteriu, a câștigat compania Mercedes Benz, care a oferit o mașină în valoare de 319.528 lei fără TVA.

Potrivit anunțului postat de SPP pe internet, noua mașină este un „autoturism de oraș destinat transportului demnitarilor”. Automobilul este o limuzină din clasa premium, cu tracțiune integrală.

Potrivit caietului de sarcini, motorul, pe benzină, oferă o putere de cel puțin 450 CP. Mașina realizează o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în cel mult 4,8 secunde, iar cutia de viteze este automată.

Mai mult de atât, limuzina va avea „scaune spate încălzite, ventilate cu funcţie masaj”. Totodată, limuzina va avea „tablou de bord cu finisare în piele” și „volan multifuncţional îmbrăcat în piele cu inserție de lemn fin”. Noua mașină mai are în interior televizor, sistem de sonorizare profesional HI-FI, cutie frigorifică și suporturi de pahare (atât în spate, cât și în față).

Licitația a fost atribuită la data de 18 martie. Conform condițiilor impuse de SPP, noua mașină trebuie să fie livrată de compania Mercedes până la data de 19 iunie 2015.

Citeşte şi: Carmen Iohannis, elogiu surpriză: “Se poartă ca o femeie pe picioarele ei". Ce trebuie să facă prima doamnă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ