5 alimente care te scapă de migrene

| 07 noi, 2014

O durere cumplită de cap poate fi tratată cu pastile sau cu remedii naturale care să îşi facă efectul rapid. Caută leacul pentru migrene în bucătăria ta pentru că există alimente care pot să ia durerea de cap cu mâna.

Stresul, viaţa agitată, orele puţine de somn, schimbările meteo, anumite mâncăruri, toate pot declanşa dureri de cap însoţite de ameţeli şi senzaţie de greaţă. Migrenele sunt mai mult decât simple dureri de cap şi pot fi sâcâitoare şi obositoare. Le poţi combate cu pilule sau le poţi face să dispară cu leacuri pe care le ai la îndemână şi prin bucătărie.

Dacă despre ciocolată, produsele lactate, citrice, produsele prea grase sau prea sărate se spune că pot declanşa o migrenă, există şi ingrediente care îţi pot deveni aliat în lupta cu durerea care îţi face viaţa amară.

1. Ardeii iuţi
Mai multe studii subliniază că ingredientul care dă iuţeala ardeilor – capsaicina – ajută în eliminarea durerilor, inclusiv a celor de cap.

2. Cafeaua
Băuturile care conţin cofeină sunt o sabie cu două tăişuri pentru cei care suferă de migrene. În timp ce pentru unii prea multă cafea aduce şi o durere de cap de toată frumuseţea, pentru alţii o gură din această băutură poate avea un efect miraculos. Cofeina duce la constricţia vaselor de sânge ceea ce va scădea intensitatea durerii. În plus, cofeina ajută în absorbţia medicamentelor şi pentru că este un stimulent pentru creier te va ajuta să gândeşti mai limpede în ceaţa dureroasă a migrenei.

3. Ghimbirul

Este un remediu folosit adesea pentru a lupta cu senzaţia de greaţă, aşa că s-ar putea să ai nevoie de el în lupta cu migrena, pentru că printre simptomele ei se numără şi greaţa. Ghimbirul este şi un tratament bun împotriva durerilor, arată un studiu făcut de o Universitatea din Danemarca. Îl poţi adăuga direct în diverse feluri de mâncare: de la supe până la tocăniţe şi preparate la foc, în sucuri de mere şi morcovi sau în ceaiuri.

4. Seminţele de dovleac
Sunt o sursă bună de magneziu, un element de care ai nevoie ca să combaţi migrenele pentru că relaxează vasele de sânge. Dacă seminţele de dovleac nu îţi plac, încearcă alte ingrediente bogate în magneziu: caju, migdale, fasole neagră, mazăre, banane.

5. Orezul şi alte cereale integrale
Alimentele bogate în amidon şi fibre pot fi cel mai bun remediu împotriva migrenelor. Asta pentru că ajută în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge şi îţi oferă carbohidraţi buni care sunt sursa de energie pentru creier. Poţi include cerealele integrale la micul dejun şi orezul în feluri de mâncare pentru prânz şi cină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ