83% dintre români au încredere în SMURD. STUDIU

| 04 apr, 2014

83 % dintre români au încredere în SMURD, arată un studiu CONFIDO dat publicităţii vineri, realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă, în colaborare cu Link Resource, la iniţiativa Institutul Aspen România şi prezentat presei cu ocazia celei de-a treia ediţii a Bucharest Forum/Healthcare.

Dacă spitalele private au câştigat încrederea a 74 % dintre respondenţi, iar serviciul de ambulanţă este menţionat la rândul său de peste jumătate din populaţie (59 %), Ministerul Sănătăţii ocupă ultima poziţie a clasamentului, cu 26 % încredere.

80 % dintre români consideră oportun ca pentru serviciile acoperite de asigurarea obligatorie de sănătate pacienţii să aibă acces în aceleaşi condiţii atât la furnizori din sistemul public, cât şi la furnizori aparţinând sistemului privat de sănătate.

Dr. Oana Cuzino reprezintă opţiunea numărul unu pentru peste 60 % dintre români atunci când vine vorba de încrederea în personalităţile publice aparţinând domeniului medical. Locurile 2 şi 3 sunt ocupate de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi şi prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, cu un procent de 21%, respectiv 7 %.

Următoarele poziţii ale clasamentului sunt ocupate de dr. Dana Jianu (4,5 %), dr. Simona Tivadar (4,3%) şi conf. dr. Lygia Alexandrescu (3,1%).

Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani, rezidente în mediul urban. Volumul eşantionului a fost de 1.161 respondenţi, care au răspuns la chestionarul Exact Cercetare şi Consultanţă, administrat pe internet.

Respondenţii au fost selectaţi aleatoriu din panelul Exact Cercetare şi Consultanţă, care conţine 25.000 de respondenţi. Culegerea datelor a fost realizată în intervalul 20-31 martie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ