Achiziţii cu iz penal. Conducerea METROREX a intrat în vizorul DNA

| 23 mar, 17:09

La sfârşitul saptamanii trecute, mai multi procurori DNA au descins la sediul compania Metrorex din Palatul CFR. Astfel, cateva birouri au fost sigiltate si mai multe calculatoare ridicate impreuna cu o serie de documente.

Descinderea procurorilor DNA vizeaza acte de coruptie in care sunt implicate mai multi directori ai Metrorex privind licitatia cu scandal de achizitionarea a 56 de trenuri de metrou de la firma spaniola CAF.

Printre birourile sigilate si scanate de procurorii DNA se numara si cel al directorului de exploatare, Gabriel Sburlan. Insa, surprinzator dupa declansarea scandalului directorul general Aurel Radu a intrat in concediu de odihna, fapt pentru care procurorii DNA nu l-au gasit la Metrorex.

Metrorex a achizitionat patru trenuri de la firma spaniola CAF, dar vagoanele erau mai late decat ecartamentul actual, fapt pentru care s-au ajustat peroanele.

Ulterior, conducerea Metrorex a mai incredintat un contract catre firma spaniola în valoare de 308 milioane de euro care a stârnit numeroase discuții, în condițiile în care au fost oferte mai ieftine chiar cu un milion de euro pentru un tren.

Contractul prevede achiziționarea a maximum 51 de trenuri de metrou de tip CAF în șapte ani, în condițiile în care șefii Metrorex recunosc că acestea se defectează. Astfel, mai multe garnituri care au fost puse pe șine în luna iulie a anului trecut, și care au costat 90 de milioane de euro, s-au defectat de 17 ori până acum, fapt care a dat circulația peste cap.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ