Acţionarii Transelectica au ales un nou Consiliu de Supraveghere

| 31 mai, 2013

Adunarea Generală a Acţionarilor companiei Transelectrica a ales noul Consiliu de Supraveghere, alcătuit din cinci reprezentanţi ai acţionarului majoritar şi doi reprezentanţi ai acţionariatului privat.

AGA i-a desemnat în Consiliu, ca reprezentanţi ai Statului, prin Ministerul Finanţelor Publice, pe Ovidiu Petrişor Artopolescu, Ion Toni Teau, Ştefan Doru Bucătaru, Dan Sandu şi Ciprian Gheorghe Diaconu, iar din partea acţionariatului privat pe Radu Bugica, şi Andrei Pogonaru.

Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 80 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA şi 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a 8 sucursale de transport.

Transelectrica a intrat în procesul de recrutare şi selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere conform OUG 109/2011.

Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de autoritate publică tutelară, a desfăşurat şi finalizat procesul de recrutare şi selecţie de administratori, în vederea implementării prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Asistenţa pentru acest proces a fost asigurată de asocierea formată din SC Quest Advisors SRL şi SC Transearch International SRL. 

În urma publicării anunţului pentru recrutarea şi selecţia membrilor în Consiliul de Supraveghere au fost înregistrate un număr de 63 de aplicaţii, din care a fost stabilită o lista scurtă de 20 de candidaţi propuşi de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ