Salariile şefilor Transelectrica nu pot depăşi 38.000 lei/lună

| 31 mai, 2013

Valoarea remuneraţiei brute a membrilor Directoratului Companiei Transelectrica va fi de maximum 38.000 lei/lună, în timp ce, în cazul membrilor Consiliului de Supraveghere, cuantumul va fi de 7.000 lei net/lună, a anunţat compania, într-un comunicat de presă.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Transelectrica a stabilit ca limitele generale de remunerare a membrilor Directoratului să se încadreze între 6.800 lei brut/lună şi 38.000 lei brut/lună.

De asemenea, remuneraţia membrilor Consiliului de Supraveghere va fi de 7.000 lei net/lună, iar cea a membrilor Consiliului de Supraveghere care sunt desemnaţi să-şi desfăşoare activitatea la nivelul Comitetelor consultative stabilite de Consiliul de Supraveghere, să fie de 3.000 lei net/lună.

"Remunerarea membrilor Directoratului CN Transelectrica SA se va încadra între cele două limite stabilite de Adunarea Generală a Acţionarilor, iar cuantumul efectiv va respecta prevederile legislaţiei în vigoare", se arată în comunicatul citat.

Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea OUG nr. 109/2011 referitoare la guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, adoptată de către Guvern, prevede că la regiile autonome şi la societăţile comerciale, componenta fixă lunară a remuneraţiei membrilor neexecutivi ai CA nu poate depăşi media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea regia sau societatea respectivă, medie comunicată de Institutul Naţional de Statistică /INS/.

Totodată, în acelaşi act normativ se arată că remuneraţia membrilor executivi ai CA este formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară care nu poate depăşi de şase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea regia sau societatea respectivă, medie comunicată de INS, şi dintr-o componentă variabilă revizuită în funcţie de gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanţă prevăzuţi în contractul de mandat.

Conform Transelectrica, remuneraţia şi limitele generale de remunerare a membrilor Directoratului şi a membrilor Consiliului de Supraveghere fuseseră propuse de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, constituit la nivelul CNTEE Transelectrica SA.

Materialele de lucru ale Adunării Generale a Acţionarilor au fost publicate cu 10 zile înainte de întrunirea acesteia, pe 30 mai 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ