Adrian Curaj: Vom inova curricula la clasele V-IX

| 09 dec, 22:15

Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, a anunţat că manualele care urmează să fie introduse în curriculă vor fi "pilotate" chair de către elevi, în vacanţa de vară, într-un summer camp.

Ministerul Educaţiei intenţionează să inoveze curricula la clasele V-IX, sperând că noile manuale vor fi în şcoli la începutul anului şcolar 2017-2018. "O să avem, după un efort destul de lung, rezultate pentru cadrul curricular la clasele V-IX. Manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Vom avea summer camp, iar manualele vor fi pilotate cu beneficiarii, cu tineri, cu copii, cu clase, astfel încât să înţelegem şi reacţia beneficiarilor. În octombrie vom veni la timp cu licitaţiile, ca să avem manuale în 2017", a declarat Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, conform RomâniaTV.

El a mai a anunţat, de asemenea, că a pregătit un program pe 7 ani, din fonduri europene, pentru a inova în zona curriculei. "Pentru a avea curricula livrată aşa cum trebuie, va trebui să facem un efort în zona carierei didactice. Vom operaţionaliza, pe program de fonduri europene pe 7 ani, masterul didactic. Asta înseamnă că intrările în sistem vor fi de o calitate deosebită. Vom avea grijă şi de cei care sunt în sistem, să îi ajutăm la abilitarea curriculară", a mai spus ministrul.

Adrian Curaj a vorbit şi despre internaţionalizarea învăţământului superior, declarând că dacă în prezent avem 20.000 de studenţi străini, "putem ajunge lejer la 100.000 în următorii 5 ani". Totodată, ministrul a anunţat că va operationaliza portalul studyinromania, "ca mecanism de diplomaţie culturală".

Ministrul Curaj a vorbit şi despre laserul de la Măgurele şi a precizat că este construit pe fonduri europene destinate coeziunii, deci care trebuie să ducă la creşterea forţei de muncă. "Vom operaţionaliza conceptul de Laser valley - land of lights. În toamnă vom avea un eveniment mare internaţional, prin care vom spune că România nu numai că ştie, dar şi poate", a mai spus Adrian Curaj.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ