Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate

| 03 iul, 2014

Adrian Năstase a depus la Penitenciarul Jilava o cerere de eliberare condiţionată, el fiind condamnat la patru ani şi şase luni închisoare în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii".

Cererea lui Năstase va fi luată în dezbatere de o comisie de la Penitenciarul Jilava şi, dacă el îndeplineşte toate condiţiile de a ieşi mai devreme din închisoare, atunci solicitarea sa va fi trimisă în instanţă.

Pe 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca la cei patru ani de închisoare primiţi de fostul premier Adrian Năstase în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii" să se adauge şase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât acesta va executa în final patru ani şi şase luni de închisoare. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel a admis astfel o contestaţie a DNA, după ce, pe 8 mai, Tribunalul Bucureşti a decis contopirea pedepselor primite de Năstase în dosarele "Zambaccian" şi 'Trofeul calităţii", fără însă ca această din urmă instanţă să adauge un spor de pedeapsă.

Atât la Tribunalul Bucureşti, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti, procurorii DNA au cerut un spor de pedeapsă de un an închisoare, aducând ca argumente atitudinea "dispreţuitoare şi defăimătoare" de care a dat dovadă Năstase atât în timpul proceselor, cât şi după ce a fost condamnat.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.

În dosarul "Zambaccian", Adrian Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul şef al ISC Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi Bucureşti.

În dosarul "Trofeul calităţii", Adrian Năstase a fost acuzat că în anul 2004 s-ar fi folosit de ''influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat 'Trofeul calităţii în construcţii' cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, la care urma să participe.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ