Adrian Năstase, după votul în cazul lui Victor Ponta: Toată lumea se aştepta la acest deznodământ

| 09 iun, 19:56

Adrian Năstase a declarat, după votul în Parlament în cazul lui Victor Ponta, că se aştepta la acest deznodământ. În plus, Adrian Năstase a declarat că folosirea justiţiei pentru a răsturna Guvernul i-ar putea permite lui Klaus Iohannis să-şi formeze propriul Guvern.

"Cred că toată lumea se aştepta la acest deznodământ. Am vorbit cu foarte mulţi prieteni, unii dintre ei nici măcar nu-l simpatizează foarte tare pe Ponta, din diferite raţiuni, dar toţi au considerat că motivul invocat în situaţia lui nu justifică o astfel de acţiune din partea procurorilor. Cui foloseşte până la urmă crearea unui haos politic, generarea unei crize politice, într-un moment în care există suficiente tensiuni în regiunea noastră?", a declarat Adrian Năstase.

Adrian Năstase a declarat că folosirea justiţiei pentru a răsturna Guvernul i-ar putea permite lui Klaus Iohannis să-şi formeze propriul Guvern.

Preşedintele nu-l poate demite pe premier

Totodată, Adrian Năstase a vorbit şi despre faptul că din 2003, când s-a introdus un nou articol în Constituţie, preşedintele nu-l poate demite pe premier. Totuşi, fostul premier a comentat faptul că şeful statului accentuează în prezent criza politică din România pentru că îi cere demisia lui Victor Ponta.

"Ce mă deranjează prin luarea de poziţie a preşedintelui este că Klaus Iohannis nu spune: «eu cred că premierul ar trebui să-şi dea demisia». E o opinie politică, poate fi respectată, oricine poate să spună asta, face parte din bătălia politică. Nu e în ordine când îi cere premierului să-şi dea demisia. Nu intră în competenţele sale instituţionale", a mai adăugat Adrian Năstase, conform România TV.

 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, declaraţie ciudată despre Victor Ponta: Probabil nici nu l-aş fi suspendat din funcţie

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ