Alegeri PREZIDENŢIALE 2014. CNA: Campania electorală este interzisă până la anunţarea turului doi de scrutin

| 03 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Consiliul Naţional al Audiovizualului aminteşte că reflectarea desfăşurării votării, în cadrul programelor informative din ziua de 2 noiembrie 2014, este permisă în condiţiile păstrării secretului votului şi neinfluenţării intenţiilor de vot ale electoratului.

În perioada de după încheierea votării, 2 noiembrie 2014, ora 21.00, şi până la data când, potrivit art. 54 alin. (3) din Legea nr. 370/2004, Curtea Constituţională aduce la cunoştinţă publică ziua votării pentru turul doi de scrutin, este interzisă difuzarea emisiunilor specifice campaniei electorale, fiind aplicabile dispoziţiile generale ale Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Codului audiovizual adoptat prin Decizia CNA nr. 220/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în special cele în materia asigurării informării corecte şi a pluralismului, se arată în comunicatul CNA.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE OFICIALE: Ponta - 40,33%, Iohannis - 30,44%

Potrivit Legii nr. 370/2004, campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data când s-a adus la cunoştinţă publică organizarea unui nou tur de scrutin. În termen de două zile de la deschiderea campaniei electorale, birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu reprezentanţii serviciilor publice de radio şi televiziune şi cu participarea candidaţilor au obligaţia să stabilească calendarul pentru desfăşurarea acesteia la serviciile publice de radio şi televiziune şi repartizarea timpilor de antenă.

De asemenea, reamintim radiodifuzorilor, care şi-au declarat intenţia de a reflecta campania electorală pentru alegerea Preşedintelui României, obligaţia de a transmite Consiliului, cel târziu până la data de 7 noiembrie 2014.loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ