Parlamentul vrea să deblocheze instituţia CNA, care nu poate lua decizii din lipsă de cvorum

| 24 noi, 2014

Senatorii şi deputaţii vor fi convocaţi marţi într-o şedinţă de Birou permanent reunit pentru a discuta situaţia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a anunţat luni vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu.

La CNA nu poate fi întrunit cvorumul necesar pentru luarea deciziilor din cauză că mandatele unor membri au expirat.

"S-a constat că avem o situaţie cu totul specială în ceea ce priveşte CNA şi Consiliul de administraţie la Radio. Biroul permanent i-a solicitat preşedintelui Senatului să ia legătura cu preşedintele Camerei Deputaţilor să organizeze mâine un Birou permanent reunit probabil dimineaţă, la 9,30 sau 10,00, pentru a se lua în discuţie demararea procedurilor necesare numirilor menţionate, dat fiind faptul că aceste proceduri ţin de camerele reunite, de comisiile reunite de cultură şi aşa mai departe', a spus Dumitrescu la finalul şedinţei Biroului permanent.

CNA are din noiembrie numai şapte membri din 11. Recent şi-au încheiat mandatele Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, şedinţele CNA pot avea loc cu minimum opt din cei 11 membri ai acestui organism.

Candidaţii propuşi de cei în drept pentru ocuparea locurilor vacante din CNA sunt: Narcisa Iorga, din partea preşedintelui Traian Băsescu, şi Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, din partea Guvernului. Propunerea din partea Camerei Deputaţilor pentru cel de-al patrulea mandat de membru CNA nu a fost încă formulată.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ