Alegeri prezidenţiale 20914. Poliţia a dat amenzi de peste 32.000 de lei

| 17 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog, a afirmat, luni dimineaţa, că alegerile pentru preşedintele României s-au desfăşurat 'într-un climat general de normalitate, fără evenimente care să pună în pericol siguranţa cetăţenilor sau legalitatea exercitării votului'.

Alegeri prezidenţiale 2014. Potrivit declaraţiei de presă a reprezentantei Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la nivel naţional, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, au fost sesizate 504 situaţii privind încălcări ale legii, 'de două ori mai puţine decât la alegerile din 2009, când au fost înregistrate 986 de sesizări'.

'În urma verificărilor efectuate până la această oră, jumătate dintre sesizări nu s-au confirmat. Dintre sesizările confirmate, 65 au fost contravenţii pentru care s-au aplicat 16 avertismente scrise şi amenzi în valoare de 32.600 de lei', a precizat purtătoarea de cuvânt a MAI.

Monica Dajbog a mai arătat că cele mai multe sesizări privind faptele contravenţionale au făcut referire la continuarea propagandei electorale, consumul şi comercializarea de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare şi sfătuirea alegătorilor cu privire la candidatul pe care ar trebui să-l voteze.

Totodată, în cursul zilei de duminică, au fost înregistrate 124 de sesizări privind săvârşirea unor fapte penale şi, în urma verificărilor efectuate până în prezent, s-au constatat 96 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 87 de persoane, una în stare de reţinere.

'Cele mai multe dintre aceste persoane sunt cercetate pentru coruperea alegătorilor, pentru că au votat de două sau de mai multe ori şi pentru violarea confidenţialităţii votului. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente. Precizez că, la alegerile din 2009, în cel de-al doilea tur de scrutin, s-au efectuat cercetări cu privire la 160 de persoane', a spus Dajbog.

Oficialul MAI a mai precizat că, asemeni primului tur de scrutin, în data de 16 noiembrie, la nivel naţional, au fost organizate 513 filtre rutiere (cu 80 mai multe decât în turul I). Poliţiştii au verificat respectarea prevederilor legale referitoare la transportul public de persoane, dar şi sesizările de turism electoral.

'Pe parcursul întregii zile au fost verificate 4.144 de autoturisme, din care 284 autocare, 835 autobuze şi 1.773 microbuze. Totodată, în cursul serii de ieri, s-au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru 28 de manifestări publice, cele mai importante desfăşurându-se în Bucureşti, Sibiu, Cluj Napoca, Iaşi, Braşov şi Constanţa', a mai declarat, luni dimineaţa, purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, la respectivele adunări publice nu au fost înregistrate incidente în planul ordinii publice şi nu au fost dispuse măsuri sancţionatorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ