Ultimă oră! ION ILIESCU, despre înfrângerea PSD

| 17 noi, 2014

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că diaspora a constituit un punct slab al PSD şi al guvernării social-democrate, apreciind că partidul nu a dat atenţia cuvenită relaţiilor cu românii care lucrează în străinătate. Ba mai mult, Ion Iliescu consideră că se impune o analiză a activităţii partidului în forurile de conducere, respectiv într-un congres al formaţiunii.

'Diaspora a fost un punct slab al PSD şi al guvernării noastre. Sigur că s-a produs şi un exod masiv de români din străinătate, şi contactele cu ţara in general au fost delicate, dificile şi mai ales contactele politice. Cred că partidul nu a dat atenţia cuvenită relaţiilor cu ... S-a ajuns la 3 milioane de români care au plecat din ţară, şi care lucrează în condiţii dificile, grele. Cred că a fost o slăbiciune că nu a dat o atenţia cuvenită unei legături şi politice dincolo de legăturile cuvenite cu ambasadele, cu structurile de stat', a declarat fostul preşedinte la B1 tv.

Pe de altă parte, a adăugat Ion Iliescu, partidul trebuie să facă o 'analiză serioasă în legătură cu slăbiciunile muncii de partid, adică organizaţiile de partid, structurile de partid'. 'E un partid mare, care are o experienţă îndelungată. (...) Cred că munca politică de partid a fost, nu zic ignorată, dar nu a constituit un suport substanţial al guvernării şi comunicarea conducerii partidului cu organizaţiile cu masele de partid, a avut de suferit. Cred că e nevoie de o analiză foarte serioasă, din care să se tragă toate concluziile necesare', a apreciat preşedintele de onoare al PSD.

În opinia acestuia, o astfel de analiză nu trebuie făcută sub impulsul emoţiilor create în urma rezultatelor din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

'Cred că rezultatele acestor alegeri, cum s-a întâmplat de fiecare dată, trebuie să formeze obiectul unei analize serioase a forului de partid, într-un congres al partidului, care să tragă toate concluziile din această experienţă. Aşa am făcut de fiecare dată. (...) Conducerea partidului va judeca cum e cel mai bine', a declarat Ion Iliescu, la postul B1 tv.

El a adăugat că PSD este un partid mare, cu experienţă îndelungată, un partid născut din Revoluţia Română, care a fost atât la guvernare, cât şi în Opoziţie.

'Eu mă aştept la o judecată matură într-un for de partid, care să tragă toate concluziile şi în privinţa activităţii de partid şi a funcţionării partidului şi structurilor de partid în teritoriu şi concluzii în legătură cu conducerea partidului, cu gândirea politică în ansamblu, adică un moment de analiză foarte serioasă de etapă', a spus Iliescu.

Întrebat dacă se aşteaptă ca partenerii de guvernare să părăsească PSD în viitorul apropiat, Iliescu a arătat că partidul a mai trecut prin astfel de momente în 1996. 'Depinde. Am mai trecut prin astfel de momente în 1996, când după o guvernare a PSD am pierdut alegerile. A urmat o perioadă de Opoziţie când s-au schimbat trei Guverne ale Convenţiei Democrate. Am revenit în anul 2000. (...) Fiecare partid are conducerea proprie, sigur că în astfel de momente se iau decizii în funcţie de interesele proprii', a explicat preşedintele de onoare al PSD.

Fostul şef al statului consideră că PSD are o experienţă acumulată în timp din care trebuie să tragă toate concluziile. 'În 2004, când am pierdut alegerile şi când a venit domnul Băsescu la Putere, am avut un congres de partid, s-au luat deciziile cuvenite. Cred că este un moment care va impune, tot aşa, o analiză serioasă. Iată sunt 25 de ani de activitate în democraţie, e regula democraţiei. Alternanţele la guvernare sunt chestiuni fireşti înr-o democraţie, dar, în ceea ce priveşte partidele, forţele politice, din fiecare confruntare trebuie să tragă concluziile. Şi (PSD - n.r.) o va face într-un cadru serios, de congres e partid', a subliniat Ion Iliescu.

Întrebat dacă echipa de campanie a PSD s-a sfătuit cu el, Ion Iliescu a răspuns că nu a avut pretenţii să fie 'nici măcar consultant permanent al lor', chiar dacă nu a lipsit comunicarea.

Citeste si: Robert Negoiţă: Cred că ar trebui să facem un pas în spate, să lăsăm echipa lui Iohannis la guvernare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2014
coco
nulitatea iliescu
acelasi limbaj de lemn fara substanta care i-a vrajit pe romani in 1990...ce nu intelege papa ilici e ca vremurile s-au schimbat iar prostimea din Romania nu mai e suficienta pt. a castiga niste alegeri...
17 noi, 2014
V Luchian
Iliescu
Precum vipera ascunsa in "gaura de sharpe" acest dinosaur communist INCA nepedepsit pentru crimele cu mineriada si hotia de putere apare sa dea sfaturi. Si ce auzim ? Aceiasi limba de lemn comunista : munca de partid, analiza serioasa, forul de partid congres al partidului ,conducerea partidului va judeca mai bine
etc etc. Numai partid ,partid, partid . De fapt senilul communist nu s-a schimbat, iar faptul ca e inca in libertate e o rusine pentru justitia Romana. Ce repede vrem sa uitam, sau ghiarele pcr-iste (psd-iste) ale acestei fosile inca ne sperie ? Eu nu te iert si nu uit, sansa ta este ca nu am decizie la indemana sa-ti dau vant in inchisoare dar ceilalti care pot dece nu o fac ? o viata de opportunist ! stai in gaura ta si dormi ca stim ce trebuie facut sarpelui ce iese la soare.
17 noi, 2014
Locuri de munca
Contract de colaborare
Locuri de munca in toata tara! Oferim din start contract legal si seriozitate maxima! Oferim si dovada platii! Primele castiguri au fost deja acordate! Tot mai multi oameni multumiti lucreaza cu noi! NU e MLM si NU e joc piramidal! Aveti sansa de a castiga 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Va trimitem detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ