Alexandru Rafila: ”Introducerea formularului de localizare a pasagerilor va deveni obligatorie în cadrul UE!”

| 08 dec, 19:01

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că introducerea formularului de localizare a pasagerilor va deveni obligatorie în cadrul UE, acest lucru fiind transmis în cadrul unei discuţii pe care a avut-o cu toţi miniştrii ai sănătăţii din UE, în contextul pregătirii valului 5 al pandemiei. ”Vom operaţionaliza acest lucru până pe 20 decembrie”, a spus Rafila.

 

Ministrul a spus în şedinţă că la nivelul ministerului se analizează capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor, în pregătirea valului 5.
”Avem un mecanism flexibil, ne interesează şi pacienţii cu alte afecţiuni, pe măsuri ce pacienţii cu COVID au scăzut. Dezvoltăm cu medicii de familie un proiect care să permită o testare extinsă a persoanelor simptomatice sau a celor contacţi cu persoane infectate, dar şi proceduri legate de evaluare şi tratamentul ambulatoriu al acestor pacienţi, pentru ca presiunea pe spitale să fie mai mică”, a spus Rafila.
Ministrul Sănătăţii a precizat că a fost, marţi, la la reuniunea miniştirlor de sănătate din UE.
”Dincolo de îngrijorarea faţă de OMICRON, pentru care se recomandă vaccinarea, şi introocerea de către toate statele membre al acelui formular de localizare a pasagerilor, care va deveni obligatorie în cadrul UE. Vom operaţionaliza acest lucru până pe 20 decembrie”, a mai afirmat ministrul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ