ALINA BICA, eliberată din arest

| 26 oct, 18:04

Magistrații au decis eliberarea ei din arestul preventiv, după ce DNA a făcut contestație. Ea va fi plasată în arest la domiciliu. Și fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost plasat în arest la domiciliu.

Pe 22 octombrie, judecătorii au hotărât înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu pe o durata de 30 de zile, în dosarul în care cei doi sunt acuzaţi de corupţie.

Ulterior, DNA a făcut contestaţie, respinsă luni de ÎCCJ.

Alina Bica şi Şerban Pop au fost arestaţi preventiv pe 2 septembrie, fosta şefă a DIICOT fiind acuzată de luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, iar fostul şef al ANAF de complicitate la dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, Şerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistenţă juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă şi suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror şef al DIICOT, a primit 17.500 de euro prin intermediul consilierului său Ionuţ Mihăilescu (martor în cauză), din totalul sumei de 20.000 euro primiţi de acesta din urmă de la Şerban Pop.

DNA susţine că suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul celor 230.000 euro daţi de Horia Simu lui Şerban Pop în tranşe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014.

În schimbul banilor primiţi, Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz şi a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, a acţionat fără vinovăţie), în scopul pronunţării unei soluţii de clasare în cauza în care se desfăşurau acte de urmărire penală faţă de Horia Simu, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ