Elena Udrea: Ştiu foarte multe despre oamenii din DNA şi SRI

| 27 oct, 22:36

Elena Udrea a declarat într-un interviu acordat pentru EVZ că ştie foarte multe lucruri despre oamenii din SRI şi DNA, lucruri pe care "abia aşteaptă" să le spună procurorilor care o vor audia în noul dosar penal. În plus, deputatul a mărturisit că a început să scrie o carte în care va face câteva dezvăluiri. De asemenea, Udrea a vorbit şi despre relaţia sa cu Traian Băsescu.

Elena Udrea a declarat, în legătură cu cel de-al treilea dosar penal deschis pe numele ei de procurorii DNA, că de data aceasta sunt lucruri pe care le va spune procurorilor şi că nu are de gând să ascundă nimic.

"Dacă vorbim de ultimele acuzații aduse de către Parchet, lucrurile sunt ceva mai elaborate. Dacă procurorii m-ar fi chemat înainte să înceapă acest circ cu arestarea preventivă, ar fi constatat că sunt lucruri pe care le știu și le-aș fi spus, așa cum o voi face. De data aceasta, spre deosebire de Gala Bute unde habar n-aveam de ce spuneau ceilalți inculpați, acum știu niște lucruri și le voi spune. Doar că procurorii, în planul lor de a mă mai aresta încă o dată, au cerut arestarea mea preventivă fără ca măcar să mă audieze.

Citeşte şi:  Udrea: Eu nu vreau să fac denunţuri. Vreau doar să spun lucrurile pe care le ştiu

Nu pot să spun nimic acum, tocmai pentru că nu am dat o declarație în fața procurorilor, iar dosarul este secret. Nu am de gând să ascund nimic, sunt lucruri pe care abia aștept să le povestesc", a spus Elena Udrea la evz.ro.

Udrea: Ştiu foarte multe lucruri despre oamenii din DNA şi SRI


Fostul ministru al Turismului a explicat că ceea ce i se întâmplă este "o campanie de a o reduce la tăcere" şi că cei de la DNA şi SRI au descoperit-o ca o "persoană coruptă", după ce timp de 10 ani "au stat împreună la aceeaşi masă".

"Eu cred că ceea ce mi se întâmplă mie este o campanie direcționată, o strategie de a o reduce la tăcere pe Elena Udrea și de a o scoate cu totul din spațiul public. Argumentul meu este faptul că oamenii aceștia, care acum mă acuză, sunt aceiași în fruntea instituțiilor de 10 ani. Dacă cei de acum ar fi fost oamenii care nu ar fi ocupat aceleași funcții și înainte, ai fi spus că cei dinainte m-au protejat și, uite, au venit unii acum care au curaj să se atingă de Elena Udrea. Dar oamenii aceștia sunt aceiași.

Întrebarea mea este: ei n-au știut 10 ani, cât am fost de aceeași parte a baricadei, cât au stat la masă cu mine, când în toate bătăliile astea pe care le duceam noi pentru statul de drept, ei n-au știut că eu sunt o persoană coruptă? Răspunsul meu este clar. Ori ei au știut și m-au acoperit, și atunci sunt la fel de vinovați ca mine, ori nu au știut și sunt incompetenți, ori eu nu sunt coruptă! Iar ei încearcă acum să mă scoată țapul ispășitor tocmai pentru a arăta că ei se dezic de regimul Băsescu, cel care i-a inventat și care i-a ținut 10 ani în funcții, iar acum se pun bine cu actuala putere. Deci, pe de-o parte cred că una din motivațiile pentru care a pornit toată această campanie, linșarea Elenei Udrea de către DNA și SRI, mă rog parte din SRI, este faptul că vor să arate că se dezic de cel care i-a creat și i-a pus în funcții și i-a susținut timp de 10 ani. Și, evident, că sunt acum loiali noului regim! I-am incomodat și înainte, știu și foarte multe lucruri despre ei, și am demonstrat că am curajul să le spun. Deci, logic este ca ei să încerce și decredibilizarea mea și în același timp să încerce să mă reducă la tăcere", a spus Elena Udrea.

Aceasta nu a vrut să spună ce a citit în dosarul întocmit de DNA, dar a precizat că este "scârbită" de bărbaţii care aruncă vina doar în spatele ei.

"Vă pot spune doar că este halucinant cum își schimbă oamenii declarațiile de teamă și cât de lipsite de logică sunt declarațiile pe care le dau pe măsură ce au înțeles demersurile procurorilor care bat spre Elena Udrea. Am fost scârbită să văd "bărbați" cum încearcă să prezinte lucrurile în așa fel încât ei să se extragă cu totul din anumite întâmplări. Într-un fel dau vina pe mine, da. Sau descriu implicarea lor în anumite evenimente în așa fel încât să pară scoși din aceste situații, unde e bine să rămână doar Elena Udrea", a spus Udrea.

Întrebată dacă Dorin Cocoș a denunţat-o, aceasta a spus că "nu". "Totul e pornit de la Ana Maria Topoliceanu, în februarie. Dorin Cocoș dă declarații în ambele dosare, dar el nu face denunțuri", a completat ea.

Elena Udrea scrie o carte în care o să povestească "foarte multe lucruri"

"Eu am început să scriu o carte la care recunosc că, așa, mai spre vară, am încetinit ritmul, dar evident că o voi termina, și acolo voi spune foarte multe lucruri. Poate și ăsta este un motiv pentru care totuși se insistă în arestarea Elenei Udrea. Cred că ține de adevărul istoric, ca lucrurile acelea să fie făcute publice și poate că, acum, oamenii vor crede mai mult decât credeau în februarie, iar în perioada următoare, pe măsură ce foarte multe adevăruri se vor devoala, sunt convinsă că vor crede din ce în ce mai mulți. Lucrurile pe care eu le spun acolo sunt, până la urmă, chiar se pot verifica. Mulți dintre cei pe care i-am pomenit n-au avut curaj să recunoască ceea ce eu am apucat să spun și public, însă eu nu cred că vom mai rămâne mult timp de aici încolo. Pentru că ceea ce se întâmplă în această perioadă, abuzurile acestea care se fac pentru ca sistemul cu S mare să pună mâna pe putere în România cred că vor înceta, și nu numai că vor înceta, dar nu va trece mult și toate aceste abuzuri vor fi cercetate și cei care le fac vor răspunde", a precizat Elena Udrea.

Deputatul a vorbit şi despre relaţia cu jurnalistul Rareş Bogdan, despre care spune că este "încurcat" de faptul că i-a făcut câteva destăinuiri.

"Cu Rareș Bogdan am avut o relație relativ bună, el mi-a spus mie foarte multe lucruri și cred că acum regretă că mi le-a spus, lucruri pe care eu le povestesc în Jurnal. Cred că Rareș Bogdan acum, fiind așa cum chiar el mi-a povestit, prieten foarte bun cu domnul Hellvig, actualmente director SRI, este încurcat de faptul că mi-a făcut acele destăinuiri. Acum Rareș Bogdan apără cauza Sistemului. El este prieten cu directorul SRI, este în anturajul domnului Iohannis... Nu m-a mai prins el la putere, deci nu prea a avut ocazia, dar aveam o relație normală, atât de normală încât, v-am spus, mi-a povestit lucruri interesante despre domnul Coldea, despre domnul Helvig, lucruri pe care eu la rândul meu le-am spus în Jurnal. Știu că lucrul acesta l-a scos din minți pe Rareș Bogdan pentru că evident că aflându-se putea să-i strice acest aspect, putea să-i strice buna relație cu directorul SRI, cu președintele României și așa mai departe", a mai spus Udrea.

Fostul ministru al Turismului a explicat de ce nu a participat la Congresul Mișcării Populare. "De 11 ani, Traian Băsescu mă tot abandonează și mă ține în brațe, dacă ar fi să mă iau după ce spune presa! Nu am fost la Congres pentru că nu mai sunt membru al Mișcării Populare și pentru că, în momentul de față, proiectele mele nu sunt legate de activitatea politică. Sunt proiecte care țin de activitatea de parlamentar și sunt preocupată de a demonstra, în dosarele penale întocmite de DNA, că acuzațiile sunt neadevărate și că unele sunt făcute cu rea-credință", a adăugat Elena Udrea.



Tag-uri: DNA, elena udrea, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ