Alina Bica rămâne în arest preventiv

| 28 noi, 2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri contestaţia depusă de fosta şefă a DIICOT Alina Bica faţă de arestul preventiv.

Instanţa supremă a respins şi contestaţiile altor trei persoane arestate împreună cu Bica, respectiv Emil Nuţiu, expert evaluator; Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan.

Pe 22 noiembrie, Alina Bica, Emil Nuţiu, Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Cei patru au făcut parte din Comisia Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, care, în martie 2011, a aprobat să i se plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.

Potrivit DNA, la data de 15 martie 2011, membrii comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, prin care a fost stabilită valoarea de 377.282.300 lei pentru terenul în suprafaţă de 13 hectare, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea).

Membrii comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, puteau constata că expertul a folosit, în cadrul metodei comparaţiei vânzărilor, variabile (terenuri) care nu erau asemănătoare cu terenul supus evaluării din punct de vedere al suprafeţei, locului amplasării şi datei evaluării, susţin procurorii.

Aprobarea raportului de evaluare întocmit de expert, corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, de către membrii comisiei s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, care prevăd că, în baza raportului de evaluare, Comisia Centrală va proceda fie la emiterea deciziei reprezentând titlul de despăgubire, fie la trimiterea dosarului spre reevaluare.

DNA mai spune că membrii comisiei au realizat faptul că valoarea terenului era supraevaluată, aspect care reiese şi din faptul că, în şedinţa din 24 februarie 2011, când dosarul nr. 22714/FFCC mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea şedinţă, fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului.

În acest dosar, a mai fost arestată preventiv şi fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2014
Venit suplimentar
Oferta noua de lucru part-time si full-time!
Cerem -seriozitate, incredere, perseverenta si lucru in echipa
-varsta minima 18 ani
-cunostiinte minime PC
-necesar calculator si conexiune internet
-nu este necesara experienta
-se adreseasa persoanelor carora le place sa citeasca si sunt dispuse sa invete
-se adreseasa persoanelor care isi doresc un venit suplimentar
-munca in echipa

Oferim- instruire gratuita sub forma unor lectii prin email(veti trece mai intai prin instruire,apoi daca doriti veti incepe sa lucrati)
-contract legal si imediat
-castiguri in functie de realizari(incepand de la 100 euro)
-dovada platii


.Pentru cei interesati,trimiteti textul ,,Info" la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ