Cătălin Teodorescu, cercetat sub control judiciar. Șefii i-au cerut demisia din PDL

| 03 dec, 2014

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu s-a prezentat miercuri la DNA, unde procurorii l-au anunţat că va fi cercetat penal sub control judiciar în dosarul în care este implicată şi Alina Bica.

Procurorii au impus controlul judiciar în cazul lui Cătălin Teodorescu, după ce Camera Deputaţilor a respins miercuri cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive cu 146 voturi pentru şi 101 împotrivă.

Cătălin Teodorescu este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

"Imediat după vot i-am cerut colegului nostru Cătălin Teodorescu să-şi dea demisia din partid şi astăzi, până la sfârşitul zilei de lucru, vom depune o solicitare la Biroul permanent de reluare a votului în cazul lui Cătălin Teodorescu. El a spus că îşi va da demisia din partid. Din Parlament nu pot eu să-l forţez, să-i spun ce şi cum, este un act de voinţă unilaterală, i-am sugerat şi acest lucru, însă este problema domniei sale', a spus liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe la Palatul Parlamentului.

Potrivit unui comunicat al DNA, cât timp se află sub control judiciar, deputatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Citeşte şi: Camera Deputaţilor a aprobat arestarea lui Marko Attila. Cătălin Teodorescu a scăpat "la mustaţă"

Procurorii i-au atras atenţia lui Teodorescu că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Potrivit DNA, la data de 15 martie 2011, Cătălin Teodorescu, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, a aprobat raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, prin care a fost stabilită valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren în suprafaţă de 13 hectare, situat în Bucureşti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ