Soţia deputatului Ioan Adam, anchetată de CSM. I-ar fi sfătuit pe inculpații din dosarul retrocedărilor

| 26 noi, 2014

Soţia deputatului PSD Ioan Adam, Roxana Adam, judecător la Tribunalul Braşov, este cercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii.

Roxana Adam a fost chemată azi la CSM, pentru a răspunde acuzaţiei de exercitare a profesiei cu rea-credinţă, după cum arată un raport al Inspecţiei judiciare.

Suspiciunile care planează asupra Roxanei Adam au legătură cu dosarul în care soţul său a fost arestat alături de Viorel şi Andrei Hrebenciuc şi de Paltin Sturza pentru retrocedarea ilegală a unei păduri din judeţul Bacău.

Procurorii DNA susţin că Roxana Adam ar fi ştiut de ilegalităţi şi chiar i-ar fi învăţat pe cei trei cum să procedeze ca să obţină hotărâri judecătoreşti favorabile.

Deputatul Ioan Adam a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care au fost deja arestaţi fostul deputat Viorel Hrebenciuc şi fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, deputatul Ioan Adam le-a solicitat judecătorilor Lorand Andras Ordog şi Gabriel Uţă de la Tribunalul Covasna să admită o cale extraordinară de atac, prin care să fie anulate deciziile altor instanţe care respinseseră cererea lui Paltin Gheorghe Sturdza (naşul de cununie al deputatului) de fi pus în posesie cu peste 43.000 de ha teren forestier şi agricol pe raza judeţului Bacău.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ