Alina Gorghiu: Proiectul de lege privind brevetul european cu efect unitar va intra, în curând, în şedinţa de Guvern

| 14 noi, 19:21

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că va intra, în curând, într-o şedinţă de Guvern, un proiect de „factură liberală care sprijină mediul de afaceri ”şi care prevede că inventatorii români vor avea la dispoziţie un act normativ prin care le va fi eliberat un brevet european cu efect unitar, fără să mai trebuiască să ceară protecţia brevetului în fiecare stat din UE.

 

„Un proiect revoluţionar de factură liberală care sprijină mediul de afaceri va intra curând în şedinţa de Guvern. Este vorba despre o lege prin care se va elibera un brevet european cu efect unitar care va asigura doritorilor protecţie în toate ţările UE. Practic, această iniţiativă legislativă cu care voi veni în Guvernul României este un sprijin pentru toţi oamenii creativi, inovativi, deştepţi din România. Pentru cercetarea românească va fi un sprijin extraordinar, pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România va fi un sprijin absolut deosebit şi pentru comerţul firmelor din România. Gândiţi-vă că proprietarul unei invenţii, de la momentul la care va fi adoptată această lege, va face solicitare pentru protecţia brevetului său, pentru protecţia invenţiei sale, o singură dată la nivel european. Acum trebuie să facă această solicitare în fiecare stat european pentru a putea să îi fie protejată invenţia, pentru a putea să obţină acel brevet", a explicat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la sediul PNL Dâmboviţa.
Aceasta a adăugat că prin această legislativă sunt reduse taxele la nivel european, iar proiectul promovează inovaţia naţională şi asigură protecţie sporită pentru investitorii care doresc protecţie pentru brevetele lor.
„Pe scurt, este vorba despre ratificarea unui tratat, a unui acord privind Curtea unică în materie de brevete, deschis spre semnare în data de 19 februarie 2013, un proiect blocat în România de foarte mulţi ani, şi astăzi am marea încântare să vă spun că reuşim să îl deblocăm”, a completat Gorghiu.
Ministra Justiţiei a fost prezenta, marţi la Târgovişte, la inaugurarea sediului judecătoriei din localitate, după lucrări de consolidare şi modernizare.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ