ALINA GORGHIU: Votul în cazul Udrea arată o înţelegere categorică între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu şi Oprea

| 29 oct, 15:16

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că votul parlamentarilor privind încuviinţarea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea, dar nu şi a arestării preventive a acesteia este urmare unei înţelegeri categorice între Victor Ponta, PSD, Udrea, Traian Băsescu (MP) şi Gabriel Oprea (UNPR), potrivit Agerpres.

"Rezultatul este unul care pe mine mă surprinde, suspectez şi eu ca şi mulţi alţii că rezultatul votului este urmarea unei înţelegeri categorice între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu, Oprea. Indiferent de cine a fost condus PSD, să ştiţi că a avut acelaşi comportament şi aceleaşi metehne anti-justiţie şi pro-corupţie. Indiferent de variantă, PSD a apărat în Parlament în permanenţă interesele Elenei Udrea şi ieri la vot s-a văzut acest lucru, acesta fiind codul de conduită al PSD-ului", a spus Alina Gorghiu. 

Întrebată cum comentează faptul că, potrivit unor surse politice, nu toţi parlamentarii PNL ar fi votat miercuri cu bilele la vedere, liderul PNL a afirmat că membrii partidului pe care îl conduce au avut un comportament corect şi nu a existat ''niciun fel de emoţie'' privind conduita acestora. 

"Cam toţi parlamentarii liberali, eu am stat în prima bancă şi am văzut tot, nu ştiu cum se vede din spate, au votat cu bilele deasupra urnei. Problema nu este a PNL-ului (...) şi dacă toţi parlamentarii PNL ar fi votat pentru doamna Udrea şi împotriva cererilor Justiţiei, era insuficient pentru că noi suntem minoritate în Parlament. Dacă PSD-UNPR, ALDE ar fi votat aşa cum au anunţat, lucrurile erau în regulă, dar să ştiţi că parlamentarii PNL au avut de data aceasta un comportament corect şi nu a existat niciun fel de emoţie privitor la conduita noastră", a mai menţionat Alina Gorghiu. 

Plenul Camerei Deputaţilor a admis, miercuri, cererea privind reţinerea şi a respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea. 

Încuviinţarea reţinerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor cu 123 de voturi "pentru" şi 119 "împotrivă". 

Deputaţii au respins încuviinţarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi "pentru" şi 105 "împotrivă", în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi - majoritatea deputaţilor prezenţi. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii. 

Anterior, plenul Camerei Deputaţilor aprobase cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" şi 106 "împotrivă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 08:11
Valter COJMAN
PDL in piele de PNL a votat impotriva arestarii lui UDREA
Nu matracuco, nu ai dreptate... Minti cu nerusinare asa cum o faci de peste un an de zile... Cei care au votat contra arestarii lui Udrea sunt cei din partidul al carui copresedinte ilegal esti tu, PDL in piele de PNL, si cei dim MP a lui Basescu... PSD, ALDE si UNPR nu au niciun amestec in asta...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ