Alina Gorghiu şi Vasile Blaga: PNL solicită alegeri anticipate

| 04 noi, 13:24

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cei doi co-preşedinţi ai PNL, au solicitat alegeri anticipate după demisia cabinetului Ponta.

Alina Gorghiu consideră că cea mai bună opţiune în acest moment sunt alegerile anticipate, care ar putea da legitimitate viitorilor guvernanţi. PNL este cel care va face primul pas şi va iniţia discuţii cu liderii partidelor parlamentare, iar alegerile anticipate repre

"PNL a înţeles că manifestarea de aseară la care au participat zeci de mii de cetăţeni români este o manifestare impotriva coruptiei din administratia centrala si locala. Nu este o surpriză pentru nimeni că PNL solicită alegeri anticipate. Astăzi cel mai rezonabil lucru nu este altceva decât soluţia alegerilor anticipate printr-un acord politic", a declarat Alina Gorghiu în conferinţa de presă.

"Sper ca vom avea lideri politici responsabili care vor intelege ca nu e bine sa ignoram sau ca nu intelegem care sunt solicitarile celor care au protestat.  Nu avem voie sa ramanem indiferenti la opinia publica".

Citeşte şi:  Ce spune CONSTITUŢIA: Preşedintele numeşte un premier interimar. Urmează consultări cu partidele pentru şeful guvernului

"Decizia domnului Ponta este târzie. Mai bine mai târziu decat niciodata. Este nevoie de acord politic pentru ca alegerile sa aiba loc intr un timp cat mai scurt. Toti colegii sunt de acord. Credeam ca este in acord cu ce si doresc cetatenii Romaniei", a declarat Vasile Blaga.

Citeşte şi: Victor Ponta a anunţat DEMISIA GUVERNULUI. "Îmi depun mandatul de prim-ministru"

Alina Gorghiu şi-a cerut scuze pentru gafa parlamentarului Calimente. Intrebat daca PNL va fi acceptat la Putere de catre manifestantii iesiti in strada, Calimente a spus ca "Daca strada nu ne vrea nici pe noi, atunci sa-i voteze pe bulgari".

Un premier interimar din rândul actualilor membri ai Guvernului, desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis, şi demararea de către şeful statului a consultărilor cu partidele reprezentate în Parlament în vederea numirii unui candidat pentru funcţia de prim-ministru se numără printre paşii constituţionali ce trebuie parcurşi, în perioada imediat următoare, pentru formarea unui nou Cabinet.

Premierul şi-a depus mandatul în contextul tragediei din clubul Colectiv, dar şi al protestului de amploare din Bucureşti, unde 25.000 de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia lui Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Cristian Piedone.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 23:35
Gruescu Aurel
LATRAII NULULUI PNL
oare NUUUUUU ATI OBOSIT DE ATATA LATRAT, ATI FACUT SPUME LA GURA CU ACESTE ALEGERIANTICIPATE.
04 noi, 14:17
bill
Alinuta de la PNL
Ca si dl.Orban va considerati pe cai mari.Atentie caii sunt de lemn ...se pot aprinde.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ