PSD discută un nou Cod de conduită. Vezi de ce sancţiuni vor avea parte corupţii din partid

| 29 oct, 21:46

Liderii PSD se reunesc vineri, la Negreşti-Oaş, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, unde vor discuta un prim draft al Codului de conduită propus de Liviu Dragnea, care va conţine sancţiuni pentru social-democraţii acuzaţi de corupţie, deşi acestea ar putea să nu fie aplicate automat.

Comitetul Executiv Naţional de vineri este prima reuniune a liderilor naţionali şi judeţeni după Congresul din 18 octombrie. Cel mai important subiect dezbătut de social-democraţi vineri este noul Cod de conduită al PSD, care va conţine criterii de integritate pentru membrii partidului.

Liviu Dragnea şi apropiaţii săi vor prezenta un draft al Codului, urmând ca decizia finală să fie luată în 2-3 săptămâni, scrie RomâniaTV.net.

Citeşte şi:  5 concluzii despre schimbările din PSD


Potrivit unor surse social-demorate, draftul de opt pagini al Codului de conduită prevede că membrii PSD care sunt trimişi în judecată în dosare de corupţie îşi vor pierde funcţia din cadrul partidului sau funcţia în care au ajuns prin sprijinul politic al partidului. Aceleaşi sancţiuni sunt acordate şi celor care sunt arestaţi preventiv în cazuri de corupţie. Social-democraţii condamnaţi în primă instanţă în dosare de corupţie vor fi şi suspendaţi din partid, urmând ca o eventuală decizie definitivă de condamnare să ducă şi la pierderea calităţii de membru. Toate sancţiunile se referă la cazuri de corupţie sau infracţiuni grave contra vieţii, şi nu vizează alt tip de infracţiune, în condiţiile în care preşedintele PSD este condamnat în primă instanţă pentru fraudă electorală, în dosarul Referendumului de demitere a preşedintelui din 2012.

Codul de conduită mai prevede sancţiuni şi pentru membrii partidului care sunt inculpaţi în dosare de corupţie sau în dosare cu infracţiuni grave contra vieţii sau libertăţii persoanelor, aceştia urmând să îşi piardă funcţiile numite politic cu sprijinul partidului, fie la nivel guvernamental, fie la nivel parlamentar.

Tag-uri: liviu dragnea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ