Ambasada SUA: Libertatea presei este sub asediu

| 03 mai, 13:06

Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA, a transmis de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei un comunicat de presă, în care afirmă că meseria de jurnalist poate fi "periculoasă" şi că libertatea presei este "sub asediu".

"Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat această zi (3 mai - n.r.) pentru sărbătorirea libertăţii presei şi apărarea independenţei jurnaliştilor. De asemenea, e o zi în care îi comemorăm pe cei care şi-au pierdut viaţa, făcându-şi datoria de reporter. Jurnalismul poate fi periculos. În 2014, cel puţin 60 de jurnalişti au fost omorâţi şi mulţi alţii răniţi, hărţuiţi, arestaţi sau ameninţaţi. Au fost ucişi în timp ce îşi exercitau profesia sau asigurându-se că transmit publicului informaţii despre situaţii dificile sau periculoase", spune Dean Thompson, potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de reprezentanţa diplomatică a Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Potrivit lui Thompson, curajul jurnaliştilor "de a descoperi adevărul indiferent de mărimea pericolelor la care se expun, indiferent de câte eforturi se fac pentru a-i reduce la tăcere", este demn de toată aprecierea.

"Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu. Împreună, trebuie să facem toate eforturile pentru a asigura libertatea presei, libertatea de expresie şi să reiterăm promisiunea noastră de a lupta pentru democraţie şi libertate", a mai precizat Thompson.

Ziua Internaţională a Libertăţii Presei este sărbătorită în data de 3 mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ