Ambasada SUA: Urmărim îngrijorările generate de modificările la Codul penal

| 06 mai, 19:53

Ambasada SUA urmăreşte "îngrijorările generate" de amendamentele propuse la Codul penal şi Codul de procedură penală şi afirmă că orice modificări trebuie analizate cu atenţie, pentru a nu submina progresele recente obţinute în consolidarea statului de drept.

Ambasada SUA la Bucureşti a emis un comunicat, prin care transmite că "Urmărim îngrijorările generate de amendamentele propuse de Parlament la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în această săptămână. Orice modificări aduse acestor coduri trebuie analizate cu atenţie şi în mod transparent de toate părţile interesate, pentru a se asigura că aceste modificări nu subminează progresele recente obţinute de România în consolidarea statului de drept şi în lupta anticorupţie".

Reprezentanţa diplomatică a SUA vorbeşte despre stabilitate şi predictibilitate ca factori de atracţie pentru investiţiile străine în România.

"Aşa cum am mai declarat, astfel de rezultate ar fi un semnal descurajator, mai ales pentru investitori. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru atragerea în România a investitorilor locali şi internaţionali", a precizat misiunea diplomatică într-un comunicat citat de Gândul.

Şi Ambasada Marii Britanii la Bucureşti s-a declarat preocupată de modificările ce vizează Codul Penal, reacţionând tot miercuri la aceste propuneri.

"Urmărim îndeaproape şi am luat notă de preocupările semnalate referitor la propunerile de modificare a Codului de procedură penală şi a Codului penal", au scris reprezentanţii ambasadei pe Facebook

Parlamentarii au propus o serie de modificări la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală, prin care "măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice", înlocuind sintagma "suspiciuni rezonabile".

Citeşte şi: Ambasada Marii Britanii despre propunerea de modificare a Codului penal

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ