Ambasada SUA sugerează că Victor Ponta nu este tratat "echitabil" de către procurori

| 09 iun, 10:40

Ambasada SUA a reacționat astăzi față de evenimentelor de pe scena publică, în urma acțiunilor întreprinse de procurorii DNA împotriva premierului Victor Ponta.

Dincolo de mesajul diplomatic referitor la independența Justiției și egalitatea în fața legii, ambasada SUA a strecurat, în comunicatul oficial, o referire la existența unui "proces echitabil".

"Institutiile judiciare si cele ale statului de drept trebuie sa isi poata desfasura activitatea complet independent si trebuie sa se respecte intru totul atat legislatia romaneasca, cat si principiul unui proces echitabil", arată sursa citată.

Ambasada SUA pare să semnalizeze, prin această formulă, faptul că acțiunile procurorilor împotriva premierului au un caracter intempestiv, în condițiile în care acesta nici măcar nu a fost chemat pentru a da explicații, înainte de a primi calitatea de "suspect" și înainte de cererea de ridicare a imunității, înaintată Camerei Deputaților.

Plenul Camerei Deputaților dezbate și votează marți solicitarea procurorului general referitoare la formularea cererii de urmărire penală față de Victor Ponta.

Citeşte şi: ZI DECISIVĂ: Deputații votează cererea de urmărire penală față de Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ