Andreea Paul: Depolitizarea unor instituţii precum Curtea de Conturi e obligatorie. Nu mai e loc de elefanţii politici

| 31 aug, 13:08

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul afirmă că depolitizarea unor instituţii precum Curtea de Conturi este obligatorie, punctând că profesioniştii nu au loc "de elefanţii politici" în instituţiile cheie ale României de supraveghere a gestiunii banului, potrivit Agerpres.

 

"Profesioniştii autentici nu au loc de elefanţii politici în instituţiile cheie ale României de supraveghere a gestiunii banului public (Curtea de Conturi) sau a banului privat (Autoritatea de Supraveghere Financiară). Ambele sunt politizate până la strangulare. Între timp, România exportă specialiştii adevăraţi pe bandă rulantă, din cauza acestor numiri hiper-politizate", afirmă Andreea Paul, într-un comunicat remis luni AGERPRES, cu privire la susţinerea de către PSD a lui Ilie Sârbu pentru un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi - specialitatea Audit.

Liderul PNL spune că prin propunerea PSD "oboseala dată de atâta politichie se va trata cu o sinecură".

Ea subliniază că cei de la Curtea de Conturi sau ASF au salarii nejustificat de mari. "Într-o firmă românească, managerii nu îşi permit să îşi dea lor înşişi salarii europene, de mii de euro, aşa cum îşi permit instituţiile de supraveghere în România cu salarii de câteva ori mai mari decât în instituţiile omologe din statele din regiune. De pildă, din Polonia. Un profesionist, un om de stat, nu ar accepta aşa ceva. Este obligatorie renunţarea la aceste practici vechi şi proaste. Este obligatorie depolitizarea acestor instituţii", declară Andreea Paul.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că "PSD-iştii de la putere, care încep să facă coadă la instituţiile 'apolitice' pentru venituri grase, ar trebui să se abţină de la aceste vechi metehne".

"Strategia lor de până acum - 'să se ducă în competenţa lor' - va fi schimbată de PNL în 'competenţa acasă, politizarea afară'", conchide Andreea Paul.

Duminică, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că fostul lider al senatorilor social-democraţi Ilie Sârbu se bucură atât de susţinerea sa, cât şi a partidului, pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ