Antonescu, isteric și lipsit de înțelepciune, gata să îl aleagă pe Băsescu

| 17 feb, 2014

Asistăm de mai bine de o săptămână la modul în care un Crin Antonescu isteric și lipsit de înțelepciune transformă scena politică autohtonă într-o arenă a penibilului și cu cât dă mai tare din mâini și din picioare, cu atât este mai clar că este gata să îl aleagă pe Traian Băsescu.

În loc să fie nervos cu spume și să aibă ieșiri paranoide în spațiul public, Crin Antonescu putea să se rezume la a negocia cu partenerii de guvernare, lucru care ar fi dovedit și calitatea de mediator a acestuia, lucru deloc de neglijat prin prisma alegerilor prezidențiale din acestă toamnă.

Cert este că Antonescu a scăpat de sub control, lucru care-i dăunează lui și partidului pe care îl conduce, dar și USL. În ultima perioadă, liderul liberal pare să caute nod în papură la orice soluție propusă de colegii de alianță, iar un exemplu elocvent la acest nivel este și propunerea PSD de a fi patru vicepremieri în guvern. În condițiile în care Antonescu nu stă deloc bine în sondaje, atitudinea ostilă din ultimele zile nu va face decât să-l coboare și mai mult în clasamentul preferințelor românilor. După aproape zece ani cu Băsescu, după zece ani de circ și scandaluri, e normal ca cetățenii să dorească în fruntea țării o persoană echilibrată, un mediator, dar pe zi ce trece Antonescu adoptă parcă din ce în ce mai mult din comportamentul coleric al președintelui.

Poate așa se explică faptul că Antonescu, aflat pe marginea prăpastiei întinde mâna spre Băsescu, iar nu spre Ponta (decizie la care ne-am aștepta cu toții!). Discursul liberalului, mai nou moderat și prudent la adresa președintelui, are un ton agresiv la adresa premierului. Este foarte probabil ca reacțiile virulente din ultima perioadă să aibă legătură cu nesiguranța acestuia în propriile puteri, cert este că Antonescu rămâne singurul responsabil al modului în care este perceput de opinia publică. În condițiile în care PSD l-a susținut întotdeauna drept candidat la alegerile prezidențiale din partea USL, modificând până și protocolul de funcționare al alianței, putem zică că liberalul își sapă singur groapa atunci când se arată dispus să renunțe la USL și trage mai mult spre aripa Băsescu.

Cu toate că prin maniera despotică de a conduce, Antonescu a îndepărtat de-a lungul timpului unii dintre cei mai vechi și importanți membri de partid, se pare totuși că aceștia au o judecată mult mai limpede decât cea a liderului lor, motiv pentru care tocmai aceștia au avut o mare contribuție în a-l tempera nițel pe prezidențiabil și a-l împiedica astfel să facă o alegere pripită și să dea cu piciorul USL din cauza unor frustrări personale și penibile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 2014
Horia Nabot
Roșu și nervos cu spume, cu ieșiri paranoide a fost poate tak-tu' când te-a prăsit pe lume - ca să arăți ruginită și cu mintea încâlcită... păcat de tinerețea ta, că nu pricepi nimica !
17 feb, 2014
Gigica
mai multiiiii
Domn' Crin, domn' Ponta, domn' Dragnea, noi boborul ruman dorim un guvern cu 5o de ministri , doi primi si 51 de vice primi. Impartirea le apartine partidelor. De asemenea, obligatoriu, vrem ca domnu' felix varanu sau voiculescu, ca nici nu mai stiu cum este in bulentin, sa fie presedinte la ambele camere si fiecare camera sa contina fo 666 de membri. Multumim frumos!
17 feb, 2014
aladecaretiazismatasateferesti
un comentariu minunat,obiectiv,echilibrat...
sunteti rautaciosi...
fiindca tot veni vorba:propunerea mea este cu 11 vicepremieri
cate 2 de la fiecare partid,iar de la PC sa fie trei..
17 feb, 2014
cantautor
eu vreau cu 5 vicepremieri...
cate unul de la fiecare partid si unul de rezerva
17 feb, 2014
esticretindecitetratez
eu vreau cu 10...
cate 2 de la fiecare partid...
asa vor ramane si mai uniti...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ