Antonescu: Nu există explicaţie ca PC să aibă o funcţie de vicepremier

| 11 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că se opune propunerii premierului Victor Ponta ca preşedintele PC, Daniel Constantin, să devină vicepremier, motivând că acest lucru ar însemna o devalorizare a acestei funcţii.

'Noi avem doi vicepremieri care reprezintă cele două partide majore, cu doi oameni puternici din punct de vedere politic, cu preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi de acum înainte cu primvice-preşedintele Klaus Iohannis, un al treilea acceptat prin convenţie pentru că este preşedintele unui partid ceva mai real, mai serios decât PC, care nu are oricum niciun minister şi este la rangul de vicepremier ca să compenseze cumva treaba aceasta şi nu are nicio explicaţie ca PC să ofere şi el un vicepremier. Asta ar însemna un soi de inflaţie, o devalorizare a funcţiei de vicepremier din Guvern şi nu se poate ca noul Guvern să debuteze prin intrarea în funcţia de vicepremier de mână a lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin. Aşa ceva nu se poate', a spus Antonescu, la Realitatea Tv.

El a subliniat că nu este un lucru de glumă în ceea ce priveşte propunerea ca PC să aibă o funcţie de vicepremier. 

'Nu este un lucru de glumă. Nu ne jucăm cu nasturi. Nu suntem fabrică de vicepremieri. Vicepremieri în structura unui Guvern au fie destinaţia administrativă în sensul de a facilita munca de coordonare a primului ministru coordonând anumite ministere sub comanda primului ministru, ajutându-l în munca aceasta, fie sunt simbolice reflectând componente politice semnificative din Guvern. Nici una nici alta', a spus liderul PNL.

El a precizat că se va opune în continuare propunerii premierului privind cea de-a patra funcţie de vicepremier, dar nu din cauza non-relaţiei pe care o are cu preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, ci pentru că aceasta nu are nicio raţiune. 

Antonescu a spus că este de acord ca premierul să ştie poziţia fiecărui partid, dar că acest lucru se poate face într-un comitet la care să participe premierul, cei trei vicepremieri, preşedintele PNL şi cel al PC.

'Dl prim-ministru a motivat nevoia de a avea câte un vicepremier de la fiecare partid pentru ca să discute cu dânşii la Guvern decizii guvernamentale, să ştie poziţia fiecărui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu preşedintele Partidului Conservator, dl Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem prim-ministru şi trei vicepremieri şi preşedintele celuilalt partid nu calitatea de vicepremier îţi oferă calitatea de a participa la această discuţie şi de a expune poziţia partidului tău', a spus el.

Liderul PNL a subliniat că ţara este guvernată şi când au loc negocieri politice. 

'Nu se întrerupe guvernarea ţării pentru că Victor Ponta vorbeşte cu Antonescu şi cu Gabi Oprea şi cu Iohannis', a spus Antonescu.

El a precizat că PNL nu are nici cea mai mică problemă în ceea ce priveşte acordarea de mandate pline miniştrilor delegaţi. 'Nu ne cramponăm în a-i face vreun necaz lui Daniel Constantin, pentru că nu este treaba lui Daniel Constantin în viaţă să devină vicepremier în Guvernul acesta, în altul poate să devină premier, preşedinte, secretar general ONU, dar în acest Guvern noi nu ne batem joc de funcţia de vicepremier', a completat Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ