Antonescu: Nu mă deranjează deloc înfiinţarea USD

| 11 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că nu îl deranjează înfiinţarea Uniunii Social Democrate (USD), adăugând că o confuzie de nume între alianţa electorală PSD-UNPR-PC şi USL nu ar putea fi posibilă în rândul electoratului la alegerile europarlamentare, întrucât liberalii vor candida sub sigla propriului partid - PNL.

'Nu mă deranjează deloc.Ce înseamnă USD? Faptul că, pe lângă PSD şi UNPR, (...) PC şi-a găsit acolo un loc. Chestia asta, vorba marelui Marin Sorescu: trebuia să poarte un nume. Ce nume să poarte? Un nume care să semene şi cu USL, să aibă literele magice cu S, cu D, care să meargă pe roşu - USD. Ce să mă deranjeze pe mine aici, când ştiam de această decizie. (...)USD nu are cum să se confunde cu USL pentru că este o chestiune mai mică, mai altceva. USL înseamnă în esenţă o alăturare rarisimă şi spectaculoasă şi grea între două partide mari nu numai în sens cantitativ - PSD şi PNL. E de neconfundat. Orice altă alianţă am face noi vreodată, orice alianţă ar face acum sau va mai face PSD-ul altă dată nu are cum să se confunde cu USL. USD nu seamănă deloc cu USL-ul', a spus Antonescu marţi seară într-o emisiune la RealitateaTv.

Acesta a adăugat că înfiinţarea USD nu îl deranjează nici datorită faptului că avea cunoştinţă de 'formalizarea' acestei decizii politice de 'destulă vreme'. 

'Că USD seamănă la nume cu USL, iar nu mă deranjează pentru că noi vom participa ca PNL şi oricât ai fi de neatent, nu poţi face confuzia între USD şi PNL. (...) Devreme ce noi mergem separat, lucru pe care şi ei şi noi l-am decis, de ce să mă deranjeze că două partide mai mici, cu acceptul PSD-ului, se împreunează pe aceste liste', a mai spus liderul liberal.

Totodată, Crin Antonescu a spus că liberalii nu l-au adus pe Klaus Iohannis 'în Guvern, în Bucureşti, în vârful politicii româneşti ca să dea o lovitură cuiva'.

'Cu Klaus Iohannis poţi să faci lucruri mult mai bune, mai înalte decât să creezi o problemă de imagine cuiva, fie el şi adversar. Şi în ce îl priveşte pe Victor Ponta, chiar nu e cazul', a mai spus preşedintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ